Защо комбайна е неизменна част от всяко стопанство ?

Комбайнът е неизменна част от всяко едно земеделско стопанство, тъй като без него е невъзможно прибирането на културите. Основната задача, която има този тип машина, е именно тази – бързото и качествено прибиране на земеделската реколта.

Точно затова изборът на този тип техника може да бъде много труден. От една страна заради големия избор на пазара, а от друга – високата цена. Всъщност това е една от най-скъпите машини в земеделието. Но и има за какво. Всеки фермер знае, че без прецизен и надежден комбайн няма как да свърши работата си на полето и да приключи жътвата с успех.

земеделки комбайни

Избирайки правилния комбайн, фермерите трябва да помислят добре преди да инвестират, тъй като освен високата си цена, именно това е машината, която ще им служи вярно в следващите 10-20 години.

Видове

Както вече споменахме, в земеделието и на пазара на агро техника се предлагат различни видове специализирани комбайни, подходящи за прибиране на различни растения и култури – зърнено-житни (пшеница, ечемик), маслодайни (рапица, слънчоглед), памук, ориз, картофи, ягодоплодни, череши, грозде и още много други.

Земеделските комбайни могат да се разделят на три основни типа:

–  сламотръсни;

– роторни 

– хибридни (овършаващата част е барабанна, а отсевната са ротори).

В земеделието сламотръсните комбайни често са наричани конвенционални, а другите два типа – накратко – роторни.

На сайта TitanMachinery.BG само с няколко клика можете сами да убедите в огромното разнообразие от видове и модели на пазара.

Как да изберем правилния земеделски комбайн?

При избора на такъв тип техника, трябва да имате предвид особеностите на региона, в който ще използвате машината; почвата; размера на стопанството, както и културите, за които техниката ще ви е необходима.

От изключително значение е да се поинтересувате от производителя, вносителя на техниката, както и от сервизното и следгаранционно обслужване. Не на последно място – информирайте се за наличието от резервни части, като ремъци, тампони, сита, шини за барабани, гумени уплътнения и т.н.

Инвестирайте умно

Закупуването на зърнокомбайн без значение дали е втора ръка или нов, е една от най-големите инвестиции, която земеделският стопанин трябва да направи за своето стопанство. Затова е нужно да се обърне особено внимание при избора на машина, която ще служи вярно година след година на нивата.

Добре планираната и информирана покупка със сигурност ще ви донесе само позитиви – надеждна техника, гаранция, сигурен сервиз, минимални загуби и по-голяма рентабилност.

В сайта на Titanmachinery.bg ще намерите нужната информация за всеки тип земеделски комбайн. Заложете на техника от американския лидер Case IH от серията Axial-Flow, за да си гарантирате висока производителност, надеждност и икономичност.

Потърсете ни сега

Позвънете още сега на *4040, за да се сдобиете с персонална оферта за машина.

Ние разполагаме с голямо портфолио, предлагащо различни серии зърнокомбайни – нови и употребявани, подходящи за всеки тип стопанство. Заедно с това бързата доставка и обезпеченост на оригинални резервни части, както качественото сервизно обслужване, ще Ви гарантират сигурност и успех година след година.

Доверете се на опита, изберете машини-рекордьори от Тайтън Машинъри. Свържете се с нас, като ни изпратите онлайн запитване или ни потърсите на кратък номер *4040.