Защо да изберем климатик за дома?

Да купим климатик, или да изберем друг отоплителен уред, или пък да отложим това решение за по-късно, когато ще имаме ясна прогноза за температурите през лятно-зимния сезон: тези въпроси висят като сянка над главите ни, когато дойде време да се погрижим з аклиматизацията у дома!

Определено не е никак лесно да решим как и с какво ще отопляваме/разхлаждаме дома си, особено когато цените за електроенергия са толкова високи, че много често сме принудени да пускаме печка само в стаята, където прекарваме най-много време… Това определено не е много приятно, защото през зимата не бихме могли да се отпуснем на 100%, след като сме се прибрали от работа. Ако само в хола работи някакъв уред, а искаме да си полегнем за няколко минути на леглото и да се преоблечем, няма да успеем да направим това предвид ниските температури в стаята… Ще предпочетем директно да влезем в банята, за да се сгреем, а после да му мислим за останалото!

климатици

За хората с малки жилища, отоплението не е проблемен фактор. Дори само при наличието на един единствен климатик, е възможно да постигнем желаната температура, без това да ни струва прекалено скъпо. Ако и жилището е с южно изложение, неговото затопляне става още по-лесно, отколкото това на апартаментите със северно, или дори западно! И тук искаме да вметнем, че ако в момента се намирате на етап закупуване на нов апартамент, обърнете внимание на неговото разположение. Това би ви спестило наистина много разходи за електроенергия и в бъдеще ще оцените умния си избор!

Има няколко варианта да отоплявате дома си през зимните месеци: парно, климатици, печка с дърва, конвектори, или само с добре познатите ни духалки. Последните не са никак добра опция, защото те харчат толкова много ток, че накрая на месеца е възможно и да ви се наложи да си дадете цялата заплата само заради този малък на пръв поглед електроуред! Може да го използвате като допълнително средство за постигане на по-високи температури и то само периодично, но в никакъв случай като основно средство за отопление на дома ви. Това просто ще ви съсипе финансово, повярвайте ни!

Повечето цени на климатици варират в диапазона от 600 лв. до над 1000 лв. И както всичко останало, което пазарът предлага, така и този вид електроуреди могат да се закупят на изплащане, за да си осигурите най-доброто за дома и семейството, без да се разорявате само за един ден. Всъщност, можете да направите това и разсрочено J!

Разбира се, последното беше шега от наша страна, но ако погледнем сериозно на въпроса с цените на климатиците, няма как да не отбележим, че за всеки джоб си има и подходящата сума. Естествено, че ако не можем да си позволим дори и на изплащане климатик, който струва от порядъка на 2000 лв., няма да си го купим. Но ако преценим, че бихме могли да си го позволим на изплащане – защо да не? Имайте предвид, че климатик от висок клас работи по съвсем различен начин от този, който се причислява към ниските класове. Не само, че той ще бъде в пъти по-икономичен, ами и по-тих, та дори и по-красив! Обърнете внимание на инверторните климатици, които се „славят“ със своята перфектна работа и за разлика от конвекционалните, са доста по-добрият избор!

Защо климатиците са най-честият избор от страна на потребителя? Защо почти няма дом, в който да няма климатик на стената, при положение че има и други начини да се отопляваме перфектно?

Отговорът е много прост! Климатикът не е просто начин за постигане на приятна за обитаване температура през зимата. Той е средство, с което можем да се разхладим, когато навън е 30 градуса и всичко се пука от жега! В такива моменти можем да използваме и вентилатор, но той е доста по-остарялата версия на далеч по-модерните климатици, които само с едно натискане на дистанционното и постигат желаната хладина! Не сте ли съгласни, че климатикът е едно наистина уникално изобретение, което има широко приложение и може да бъде използван в най-различни случаи?

Много не знаят, че всъщност климатиците са супер разнообразни и че можете да си купите най-различни модели. В зависимост от помещението, което смятате да отоплявате, или разхлаждате, има и различни климатици, които са специално пригодени за съответната площ. Ако например искате да стоплите стая от 10 м2, на вас ви е нужен малък климатик, който ще бъде напълно достатъчен за постигането на желаната температура. Но ако площта е голяма (над 50 м2), е най-добре да заложите на колонните климатици, които между другото се използват за търговски помещения, в т.ч. заведения, магазини, барове и т.н!

Какъвто и климатик да изберете за своя дом ,офис, магазин, или друг обект, се постарайте да се си купите най-доброто на пазара в момента… Разбира се, опитайте се и да влезете във финансовите си възможности, като това означава нито да се охарчвате прекалено много, нито пък да правите компромис с качеството, при положение че можете да си позволите високо такова!

вентилатор

Да инвестирате в хубав климатик е равносилно на това да инвестирате в собствения си комфорт. Ако ви е студено, или прекалено горещо, как мислите че ще успеете да се чувствате добре при отсъствието на качествен климатик на разположение по всяко време. Ами ако именно той ви дели от перфектната атмосфера, а вие просто се надявате зимата да е топла, а лятото прохладно… На това ли ще разчитате тази година, или ще вземете най-накрая нещата в свои ръце и ще определите сами сезона, в който да се намирате!

Не можем да пропуснем и факта, че много хора изпитват непоносимост към климатиците – особено през лятото. Те предпочитат да използват добрите стари вентилатори, или да извадят от чантата ветрило, с което да си правят вятър… Това временно решение е често срещано, но дали резултатът за вас ще бъде очакваният? Как мислите, дали можете да разчитате на остарели технологични решения, или ще заложите на климатиците, които са доказано удачен вариант, както през лятото, така и през зимата!

Намерете подходящ магазин, посетете го и се консултирайте с продавача. Обяснете за какво помещение желаете климатик и също така споменете и максималната цена, която сте готови да похарчите. Всичко това ще ви помогне да намерите идеални за вас, без да се сблъсквате с непреодолими препятствия при покупката на нов климатик!