Натурален ябълков оцет – приложение в кулинарията и медицината

оцет от ябълки

Когато споменем подправката оцет то първото, за което се сещаме е, че я добавяме в дресинга, с който поливаме салати, ястия и други храни, които се нуждаят от леко кисел вкус. В продължение на векове обаче оцета се е ползвал не само като хранителна добавка в кулинарията, но и като продукт, който има и медицинско приложение. Натуралния ябълков оцет например е богат на съставки, които имат изключителен противовъзпалителен ефект. Това го прави  и предпочитан от клиентите, които хем искат да имат на трапезата си вкусна и полезна храна, хем пък тя да бъде и максимално здравословна. Но с приемането на дресинг от ябълков оцет неможете да си гарантирате, че ще бъдете на 100 % имуностимулирани и няма да ви връхлетят вируси.Био ябълков оцет

Натурален ябълков оцет има положителни и благоприятни свойства върху организма, когато се приема в подходяща концентрация, а освен това и в комбинация с други природни субстанции. След преминаване на процеса на ферментиране на ябълките, от които се произвежда натуралния ябълков оцет то самата течност е многократно обогатена с киселини и ензими, които съдържат витамин А и редица антиоксидантни елементи, които допринасят за правилното функциониране на органите в тялото.

Една от основните роли на ябълковия натурален оцет е подпомагането на детоксикацията на черния дроб. Пречистването на кръвта и повишаването на имунитета от този чудотворен от ферментирали ябълки продукт е откритие още на древногръцкия лекар и наричан баща на медицината Хипократ. За по-добър ефект при лечението на простудни заболявания както и упорита кашлица Хипократ е предписвал на своите пациенти да смесват ябълковия оцет с мед.

Ето, че още от дълбока древност натуралния ябълков оцет се оказва едно невероятно откритие, което се превръща в сериозно средство за лечение на заболявания високо ниво на кръвната захар, подпомагане на регулиране на телесното тегло и процеса на отслабване, намалява в пъти риска от заболявания на сърцето и много други.