Удобството да отопляваш имота си с камина на дърва

камина на дърва

Все по-нови технологии се появяват с цел улесняване на домакинството през зимния отоплителен сезон. Новаторските уреди са адаптивни и приспособими към масовите жилища, които българина обитава, но определено онова, което е причина да се инвестира по-примитивен вариант като камина на твърдо горива е факта, че над 20 % от хората живеят в къщи, вили, хижи и други извънградски имоти. За тази категория потребители днес ще представим https://www.balkanenergy.bg/category/kamini – колекция от уреди, които предоставят оптимално ефективно, уютно и комфортно достигане на желаната температура в целия имот. Ще ви разкажем в днешното четиво за някои от тънкостите на тези подценявани уреди, които са се утвърдили и не малък процент потребители им се доверяват през зимата.

За локално и цялостно отопление

Домакинствата, които поддържат двуетажни и многоетажни къщи са наясно, че разходите за топлина могат да бъдат непосилно високи. Да се позиционира електроуред във всяко едно помещение и да разчитате на него за да ви осигури ефективност и максимална топлина е абсолютен мираж. Стратегически такъв тип имоти е приоритетно да бъдат топлени с помощта на системи, които използват един топлинен източник, но имат шанса да разпространяват топлината равномерно в целия дом. Затова специалисти споделят, че камините са много добра алтернатива, защото освен като локално отопляване на стаята, в която са инсталирани вариантите с въздуховоди и водна риза са в състояние да осигурят микроклимат, който да предостави така желания комфорт.

камина

Вариантите за камини на твърдо гориво, които се предлагат на нашия пазар са доста многообразни. Акцентира се на двата варианта, които са приложими и съобразно спецификата на самия дом това, което е важно да отбележим е, че действително домакинствата разполагат с реален шанс за икономично и рентабилно поддържане на топлина през студените зимни месеци. Камините, които могат да ви дадат гаранция за уют и комфорт биват:

  • Модели на твърдо гориво с водна риза

Те предлагат перфектното решение за стопани, които обитават многоетажни сгради. Уреда може да работи както с радиатори за парно отопление така и система за водно подово отопляване;

  • С вздуховоди

Също ефективна алтернатива, която обаче трябва да подчертаем, че е важно да бъде предварително планирана за да се изгради системата, по която ще се транспортира топлия въздух;

  • Локални за отопляване на едноетажни жилища

Това са уреди с оптимална мощност, които могат да осигурят на дома ви топлина в цялото жилище като оставите вратите на помещенията отворени. Така топлината ще се разпространява чрез естествена вентилация.

Как да изберете добра камина на дърва

Очевидно е, че когато се инвестира в такъв уред е необходимо да се вземат под внимание някои специфични особености, които са характерни за имота. Сред тях са:

  • Квадратура;
  • Етажност;
  • Площ на помещенията, които ще  се отопляват с уреда;
  • Наличие на изолация;
  • Вид на дограмата и т.нат.

От тези технически особености реално зависи избора на мощност на камината на дърва, тъй като все пак е важно да се вземат под внимание всички онези приоритети, които биха я утвърдили като ефективно и икономично отоплително решение.

Колкото и странно да ви изглежда и тук се наблюдават разграничения по класове т.е. има камини, които са клас А+, А++ и други. Модела ще определи до каква степен домакинството ще бъде удовлетворено от комфорта, уюта и поддържането на топлината през студените дни. Енергийно ефективни, икономични, здрави и устойчиви а натоварване уреди ви очакват в колекцията от уреди, които представихме  началото на днешната публикация. Ако искате да се насладите на оптимален комфорт и уют в дома си то ето, че разполагате с най-добра възможност за това. Инвестирайте разумно и се фокусирайте върху главните аспекти на жилището си за да изберете камината, който ще ви служи безотказно и дългогодишно.