Как да изберем осветителни тела според тяхното предназначение

плафон

Подобен вид покупка винаги е малко по-сложна, защото е важно да сме запознати с различни детайли и характеристики на артикулите както и с подходящите места за тяхното инсталиране. Осветлението не се избира само на база красив дизайн и външен вид, понеже има много други важни функционални детайли. Ако искате съвременно и качествено осветление за вашия дом и градина посетете онлайн магазин Atg.bg, който ще ви помогне по-лесно да се сдобиете с най-доброто. Важно е да избираме различните лампи според ролята която ще изпълняват. Те трябва да бъдат добре конструирани и на високо техническо ниво, за да ни служат дълго време безпроблемно.

Как да изберем правилното осветление според неговото предназначение

В зависимост от функцията която изпълняват лампите те могат да бъдат много различни като сила на светлината която подават, форма или насочване. Ще ви дадем малко подробности за различните видове осветление в зависимост от предназначението му:

лампа
  • Основно – най-подходящи в този случай са полилеите. Те се разполагат централно в средата на тавана и могат да бъдат съставени от множество крушки. Привличат вниманието с красив дизайн и достатъчно ярка светлина, която се явява основна. Ако помещението не е толкова голямо може да изберете и красив пендел. Той може да бъде лесно регулиран като дължина. Няколко излизащи от обща основа пандела са добър избор за кухненската зона. В преходните зони като коридори и фоайета може да използвате плафони. Те прилепват плътно към тавана и осигуряват нужната светлина;
  • Целево – в този случай искаме да подобрим видимостта си в някоя конкретна зона, затова трябва да имаме лампи с насочена светлина. Подходящите за тази цел видове са настолните лампи и лампионите. Те ви дават възможност да променяте ъгъла на светлината. С помощта на този вид лампи ще можем да почетем на спокойствие в спалнята или пък да свършим някаква служебна работа в дневната;
  • Допълващо осветление – функцията му е да осигури нужната светлина в по-тъмните зони от помещението. Тук говорим за вградени в тавана луни, монтирани аплици на стената, лампиони или различни видове LED ленти.

Ако внимателно комбинирате различните видове осветителни тела, ще създадете уютна и приятна атмосфера. Когато пазарувате онлайн от добър търговец като Atg.bg може да изберете лампи от една серия. Това ще направи обстановката наистина перфектна.

Да поръчаме ли ново осветление онлайн

Определено най-голямо разнообразие от подобен вид техника ще намерите в интернет магазините. Това е най-сигурният и лесен начин който ще ви помогне да създадете мечтаната атмосфера. Лесно ще намерите продукти на водещите марки в бранша. Инвестирайте във висококачествени артикули, тъй като се очаква да използваме този вид осветление доста дълго. Цените са изключително достъпни, предвид качеството което се предлага.