Пране на килими – защо да се доверим на професионалисти

Отмина времето, когато домакинствата се налагаше да отделят два дни за да изперат килимите си. Транспортирането до вилата, търкането с четка и препарат на ръка, изцеждане и дълго сушене на силно слънце бе една от честите практики, които се прилагаше с единствената цел килима, който сме използвали цяла зима да бъде освежен. Но в забързаното ни ежедневие ето, че днес имаме много по-добра алтернатива. Ако и на вас ви предстои сезонно пране на меките подови настилки в euroclear.bg можете да намерите много ценна и полезна информация как да организирате процеса.

Какво представлява услугата Професионално изпиране на килими

Интересен въпрос, на който ще отговорим съвсем накратко. На практика се касае за тип услуга, която всеки клиент може да приложи за своите килими или пътеки. Прането на такива битови текстилни пособия от професионалисти представлява:

  • Услуга, при която се извършва детайлно професионално отстраняване на всякакви замърсявания;
  • Връщане свежия първоначален вид на меката настилка;
  • Дезинфекциране и ароматизиране за оптимална свежест в помещението, в което ще бъде използвана настилката.

Предвид това, че няколко месеца сте използвали килима и единствените хигиенни дейности, които сте провеждали са били свързани с това да отстранявате повърхностния прах е показателно, че се налага по-детайлно отношение към натрупаните в дълбочина замърсявания. Това налага наемането на експерти, които биха се справили успешно с всяко едно петънце. За отлични домашни условия в хола, спалнята, детската стая, за по-малко прах и свеж здравословен въздух не бива да подценявате факта, че именно благодарение на експертите вашите подови настилки ще бъдат като нови.

Как протича услугата

килими

Реално вашият ангажимент се свежда до това да позвъните на фирмата, предлагаща професионално пране и да уговорите ден и час, в който да бъдете посетени на адрес. От там нататък всичко е в ръцете на експертите. При оглед се установява дали килима може да бъде изпран на място или е по-добре да бъде транспортиран в професионалната пералня, където да бъде извършена манипулацията. Изключително важен е този процес, тъй като се взима предвид големината на настилката и спецификата на тъканите, от които е произведена.

Независимо от това дали ще бъде третиран на място или не основните етапи, през които преминава прането са:

  • Прахосмучене с изключително мощна техника за дълбочинно премахване на замърсяванията;
  • Ръчно локално третиране на петна;
  • Машинно цялостно изпиране с деликатен за тъканите препарат;
  • Подсушаване и извличане на влагата от материята;
  • Ароматизиране и дезинфекция.

И ето, че вече можете спокойно да се насладите на чистия си килим, който ухае свежо, а цветовете са ярки и наситени.