Има ли лечение за разширени вени и какво?

лекарства за разширени вени

Колкото и отговорни към здравето си да сте в даден момент може да се наложи да потърсите лечение за заболяване, което е предизвикано в следствие на натоварване от работа или други физически упражнения. Човешкото тяло има някакъв предел и когато той е нарушен и преминат е възможно да се наблюдават някои проблеми, които засягат здравето. Какви при разширени вени вижте тези лекарства могат да бъдат приложени  оглед възстановяване на кръвоносните съдове ще споделим в днешната тема. Преди всичко имайте предвид, че има редица фактори, които могат да се окажат ключови за правилното назначаване на лечение затова не се колебайте да потърсите специалист за консултация.

Какво са и защо е необходимо да се лекуват?

Можем да споделим, че едни от най-честите заболявания на кръвоносните съдове са именно разширените вени, които се появяват по краката. Има редица консервативни терапии, които се прилагат за облекчаването на симптомите, но съвременната медицина разработва и нови по-щадящи решения, които биха могли да подсигурят много по-бързи начини за възстановяване без да има нужда от хирургична интервенция, при която периода за регенериране е значително по-дълъг.

Болестта представлява патологични промени, които настъпват по стените на кръвоносните съдове. Когато човек работи прав или пък седнал и това са процеси, които се извършват по осем часа дневно няма как тона натоварване да не се отрази на кръвоносните съдове. Това нарушава циркулацията на кръвта и се образуват разширения, при които стените на съдовете изтъняват, пукат се и се образуват кръвоизливи.

Лечението е задължително, тъй като патологията, която настъпва може да предизвика:

 • Силна болка;
 • Умора и тежест в краката;
 • Трудност при ходене;
 • Подуване на крайниците;
 • Образуване на тромби, които могат да повлияят на циркулацията на кръвта и са изключително рискови за човешкото здраве.

Какви мерки да предприемете може да ви посъветва единствено лекар, който наблюдава заболяването и съобразно спецификата му да назначи конкретно лекарство и друг тип терапия.

Защо се използват лекарства?

Ролята на медикаментите особено тези, които се прилагат директно върху крайниците под формата на кремове или гел е в това да се подобри издръжливостта на съдовите стени. Някои от тях използват естествени съставки, които:

 • Разреждат кръвта и намаляват риска от образуване на тромби;
 • Водят до укрепването на съдовете;
 • Подобряват циркулацията на кръвта;
 • Намаляват умората в краката;
 • Имат охлаждащ и приятен ефект.

Разбира се в начален стадий на това заболяване можете да разчитате на много ефективно и благоприятно въздействие върху здравето. Това са лекарства, които гарантират положителен резултат и са предназначени именно за пациенти, които натоварват при извършване на своята работа крайниците интензивно. За да се облекчи това напрежение има защо да се използва подходящия лекарствен продукт, чиято основна задача е свързана с това след известен период от време при използване да се наблюдава значително подобрение при засегнатите разширени вени.

Могат ли лекарствата да се комбинират с народни лечебни средства?

лекарства

Със сигурност в народната медицина има редица продукти, които биха могли безопасно да се комбинират лекарствата, които е назначил лекаря. Самото лечение не се отнася само да намаляването на видимите външни дефекти, които се наблюдават като симптом при разширените вени. Целта е да се подобри комплексно състоянието на кръвоносните съдове.

Няма причина да не използвате някои доказани природни средства, които значително облекчават тежестта в краката и намаляват болката. Такива с:

 • Зелени домати. Терапията със зеленчукови компреси се прилага лятото или есента като се наблюдават много добри ефекти в облекчаването на болката и тежестта в краката;
 • Ударни дози витамин Ц. Това е витамина, който има изключително тонизиращо действие върху вените. Разбира се тук дозата е желателно до бъде съобразена с назначената от лекаря ви;
 • Конски кестен. Прави се запарка от плода и се правят разтривки 3-4 пъти на ден върху образуваните възпаления.

Разбира се има и много други природни средства, които са безобидни и могат да се използват едновременно с лекарствата, които специалиста е назначил.