Евтините акумулатори – рискове при избор

нов акумулатор

Въобще не са малко съветите, които ще откриете в Интернет спрямо това как да си изберете акумулатор за колата, така че да не допуснете грешки. Но ако освен качества у авто батерията търсите и добра цена то имате доста да почетете. Както самите модели акумулатори така и офертите, на които се предлагат могат да се определят като доста разнородни. Със сигурност е видно и ясно едно – ако търсите качество и издръжливост не залагайте на най-евтините акумулатори, защото рискувате да допуснете грешка. Намерете баланса, който определено ще ви допадне като възможност и така ще разполагате не само с качествена и издръжлива батерия, но и цената няма да бъде фрапиращо висока.

Къде акумулаторите са по-евтини

Практиката е ясна – купуването от физически магазин с придружаваща консултация кой е по-добър вариант за вас определено е решение, което повечето потребители предпочитат. Като причина за това отчитат факта, че освен получаването на уж добър и евтин акумулатор се отървават и от стария, който очевидно нямат право да изхвърлят в контейнера за битови отпадъци.

Можем да кажем, че това е сносен и добър вариант, но не и оптимален, ако сте фокусирани към идеята за евтини акумулатори, които покриват всички качествени показатели като:

  • Капацитет, който е приемлив и отговаря на потребностите на превозното средство;
  • Марката е с добър рейтинг и не се очакват изненади на пътя;
  • Батерията е с нужната гаранция, която стартира от минимум 2 години, а живота ѝ е между 5-6 години в зависимост от начина, по който ползвате автомобила;
  • Стартовия ток е съобразен съгласно стандарта ЕN-европейски норми;
  • Право да си изберете дали акумулатора да бъде обслужваем или необслужваем и т.нат.

Оптимален бихме нарекли този вариант, който имате възможност да си изберете онлайн и цената със сигурност попада в графата евтини. Всъщност много по-гъвкави се оказват офертите, които получаваме от онлайн търговците отколкото тези от физическите магазини.

Не са малко клиентите, които с цел да намалят цената на акумулатора, който смятат да купят са склонни дори да вземат такъв втора ръка. Не ви препоръчваме подобно действие, защото това е равносилно на хвърлени пари на вятъра. Предимството на такива автомобилни батерии е, че са евтини, но по никакъв начин не бихме ги определили като качествени. Употребяваните акумулатори са доста рискови като покупка, което идва да покаже, че наистина е добре да ги пренебрегнете и да заложите на търговец, който не само може да гарантира добра оферта, но и високо качество.