Добри имуностимулатори от Healthstore.bg

Дефицит на имунната система може да се наблюдава при различни заболявания, което налага предписанието на допълнителни имуностимулатори. Какво е тяхното предназначение и защо са необходими? От кого могат да се приемат и кои са правилните дози? Как и от какво ни предпазват?

Каква е функцията на имуностимулаторите за нашето тяло

Достъпните онлайн в Healthstore решения са добри мощни природни лекарствени средства, чието предназначение е стимулиране работата на имунната система. Те са най-търсени с наближаване на зимните месеци, когато всъщност започват вирусните инфекции. Имуностимулаторите се вземат както с цел превантивна мярка, така и при наличие на определена клинична картина. При констатирано заболяване, предназначението им е да смекчат тежестта и продължителността на инфекцията. Ето накратко от какво ни предпазват още:

  • вирусни и бактериални инфекции;
  • химични и биологични вредители.

 

Обикновено, имуностимулаторите се проявяват и с противовирусен ефект, подтискайки развитието на вирусните инфекции. По този начин симптомите и лечението са значително по-леки и краткотрайни. Предлагат се както варианти за деца, така и за възрастни.

Как трябва да се приемат

Препоръчителната доза от 50 мг е за килограм телесно тегло и 4 гр максимален прием за 24 часа. Това разбира се е стандартно разписание за прием, който може да се различава в зависимост от появилото се заболяване и програмата за лечение. Силно препоръчително е обаче, преди покупка и консумация, задължително да се консултирате с лекуващия Ви лекар и стриктно да следвате неговите предписания.

 

Важно е да знаем още, че имуностимулаторите се делят на природни и синтетични. Първите са за предпочитане с цел превантивна мярка или друго лекарско предписание. Към вторите се прибягва при настъпили вече усложнения и нужда от по-ефективно лечение. Експертите препоръчват приема да се извършва през деня и преди хранене, което засилва и ускорява ефекта.

От какво ни предпазват

Ако предположим, че тялото ни има защитна система (имунитет), която реагира на различните външни заплахи, като вирусите, химическите и биологичните фактори. Тя ни защитава от подобните вредители и реагира на тяхното присъствие в тялото ни. Приемът на имуностимулаторът действа като електрически заряд за имунната система и тя започва да става по-чувствителна към постъпващите паразити. Така по-ефективно се бори с тях и ги унищожава още преди да е настъпила инфекцията.