Киното – седмото чудо на света

кино

Културните маршрути в София са толкова много, че човек посетил града с цел да опознае българската столица наистина няма да скучае. Най-привилегировани са ценителите на „седмото изкуство“, които имат възможността да се насладят на най-новите премиери на водещи български и чужди филми. Освен това в киноцентровете в София можете да станете преки свидетели и на това как се създава това изкуство, така че в днешната туристическа обиколка в столицата ще ви срещнем с кината и центровете, които задължително трябва да посетите. И ако сте обсебени от филмовото изкуство то не пропускайте да следите програма на Кина в София, които са представени във водещите информационни платформи, които се обслужват от столична община. Така ще сте винаги в крак с премиерите и няма да пропуснете нищо, което наистина би допринесло за вашето удоволствие и културно обогатяване.

Най-популярните форми на изкуство

Независимо, че е подредено на седма позиция филмовото изкуство е сред водещите в съвремието. То е способно да ни отведе в света на различни култури, на непознати места, да ни зареди с компилация от емоции и вдъхновения. Седмото чудо е това, което повлиява на нашите чувства, то променя живота ни по един или друг начин и именно поради това много хора се влюбват в него и го превръщат в свой начин на живот.

Толкова магично е това изкуство, че през последните години става привлекателно за много хора, които желаят да се впуснат в тайнството, което да им позволи да влизат в различни роли. Безспорно е част от културата на всяка една страна. Навярно сте забелязали, че наистина има страшно много български филми, чиито премиери биват отбелязани в големите столични центрове и салони. Все по-интензивна става филмовата индустрия у нас, което реално провокира и създаването на много кино салони и центрове за прожектиране на водещи наши и световни заглавия.

Филм

Изживяването, което получавате в киното определено е завладяващо и неповторимо. Десетки са салоните в София, които са създадени за прожектиране на 3D филми. Столицата предлага невероятни преживявания, а за да се докоснете до историята на това изкуство у нас можете да посетите емблемата на българското творчество, а именно Дома на киното.

Удоволствието, което носи големия екран

Едни от най-посещаваните културни места в София са именно киносалоните. Програмата за прожектиране включва богата палитра от:

  • Български продукции;
  • Съвременно кино;
  • Ретро прожекции на стари филми;
  • Чужди филми и други.

Наред с това, че можете да посетите някой от модерните места за прожекции в София периодично от столична община организират и авто кино, което е особено атрактивно и подходящо за топлите летни месеци.

Несравнимо е преживяването, което човек получава, когато е пред големия екран. Това усещане не е съпоставимо с гледането на филм у дома и именно поради това интереса към салоните за прожекции не стихва, а напротив става все по атрактивен за любителите на филмовото изкуство. Освен насладата от това да станете участници в премиерите на водещи заглавия при посещение в София можете да се възползвате и от факта, че столицата е домакин на редица кинофестивали. Сред водещите кино празници, които се провеждат ежегодно са:

  • Киномания;
  • София филм фест;
  • Синелибри;
  • Master of art и други.

Ето, че можете да панирате своето посещение в столицата с провеждането на някои от фестивалите и така да се възползвате от едни от най- култовите събития, посветени на седмото изкуство у нас. И за да не пропуснете някое важно мероприятие не препускайте да се абонирате за новините и известията на информационния портал youaresofia.bg като това е напълно безплатно. Независимо дали сте гости на града или живеете в София точно тук ще откриете най-новите събития, които са свързани с културните мероприятия, провеждани в столицата.