Видове шатри

Градинска шатра

Къмпингарите и почитателите на почивката на открита са наясно, че правилното оборудване е изискване, което би предоставило оптимален комфорт и удобство. Мебели Арена днес ни представя дълъг асортимент от градински шатри, от които можете да се възползвате с оглед на това да си гарантирате защита от слънце, дъжд и насекоми. Една от основните роли на шатрите е да осигури по-голяма засенченост. Затова, когато сте на излет с караваната необходимостта от такава е повече от логична. Така ще си оформите кът за хапване, който да е защитен както от жаркото слънце така и от дъжд, а благодарение на допълнителните мрежи сега можете да се предпазите и от досадните насекоми.

Разлики между отделните разновидности

Пазара за градинско и планинско оборудване е наистина огромен. С цел да си осигурим подслон на разположение имаме стотици възможности. Но въпросът е в това на кой от моделите да заложим така, че напълно да задоволим своите нужди.

Видовете шатри се разграничават относно някои техни технически параметри като:

  • Форма. В онлайн магазин Мебели Арена ще откриете трапецовидни, овални, тип пирамида и други;
  • Тегло. Според вида на вложените материали и теглото при разнообразието от модели варира. Има олекотени версии, които тежат около 1 до 3 килорама, но има и по-тежки;
  • Размери. Стандартите при тези съоръжения се класифицират на 3, 4 метра и по-големи. Въпросът е в това да се знае какво е предназначението и къде ще се използват за да може да се направи оценка на ситуацията и да се инвестира в пропорции, които са оптимално приемливи за нуждите ви.

Разбира се има и класифициране съобразно други особености, които се отнасят до вложени материали, начин на закрепване и стабилизиране на съоръжението. Въпрос на индивидуална преценка е дали бихте инвестирали в малка, голяма, по-стабилна или по-олекотена шатра.

За оптимален комфорт

шатра

Купуването на шатра е сериозна отговорност. Не подценявайте тази инвестиция, тъй като от това ще зависи удовлетворението ви. За повече комфорт от Мебели Арена съветват да се възползвате от такива решения, които се дефинират като модели с екстри. А под екстри се имат предвид:

  • Наличие на различни аксесоари за стабилно закрепване;
  • Допълнителни стени, които да могат да затворят критичните зони при лошо време и силен вятър;
  • Мрежи против комари и други.

На пръв поглед елементарни аксесоари, но необходими за да можете да постигнете още по-ефективно и качествено оборудване и да сте в готовност да използвате шатрата при различни условия и обстоятелства.