Защо е добре да поръчаме стъклен протектор за телефона си

стъклен протектор

С покупката на модерен и качествен смартфон естествено идва и необходимостта да разгледаме вариантите за защита на устройството под формата на стъклени протектори. Това е в реда на нещата, тъй като смартфоните са доста скъпи и колкото по-добре се грижим за тях, толкова по-дълго ще ни служат. Разнообразието от различни модели, които предпазват дисплея също е голямо, така че трябва да се снабдите с нужната информация преди да поръчате каквото и да било. За начало може да разгледате онлайн магазин Moven.bg – специализиран в продажбата на аксесоари и висококачествени устройства.

Какво представляват стъклените протектори

В никакъв случай не бива да бъркате „фолиото“ със стъклен протектор. Това е обикновена защита която ни е позната от миналото и е създадена, за да предпази телефонът от различни дребни драскотини. За разлика от „фолиото“ стъкленият е на много по-високо ниво и затова днес ще разгледаме различни причини защо да си купите именно такъв:

протектор
  • Усещането при допир – предвид материала от който са изработени ги доближава до усещането при допир с дисплея на смартфона;
  • Имат олеофобно покритие – то прави допирът със стъкления протектор още по-нежен. Самите смартфони имат такова при покупката, но с времето то пада. Ето още една причина да си закупите такъв протектор с който ще се насладите на усещането от допира;
  • Сигурна защита от надраскване – стъклото е достатъчно твърд материал и може да предпази дисплея дори при изпускане. Протекторът ще поеме част от удара и така ще защити смартфона;
  • Монтират се бързо и безпроблемно – ако вложите нужното внимание със сигурност ще се справите с това да залепите стъкления протектор върху дисплея.

Поръчвайки подобен аксесоар от онлайн магазин Moven.bg трябва да се съобразите и с марката на вашия смартфон. Различните продукти са направени така, че да отговарят на специфични характеристики.

Как да определим твърдостта на аксесоара

В описанието ще срещнете често да се споменава 9H твърдост. Според производителите това е уникална твърдост, която прави продукта достатъчно устойчив на сериозен вид драскотини. След като сте дали голяма сума за да притежавате качествен и хубав модел смартфон е редно да го предпазите с нещо също толкова стабилно. Аксесоарите при които е изписан символът 9H спокойно биха предпазили дисплея от надраскване от ключове, монети или нещо друго. Освен това биха издържали и на изпускане като отнемат част от удара. Това е достатъчно, за да бъдете спокойни, че сте направили всичко възможно да защитите телефона си. Направете поръчка онлайн и в най-кратък срок ще имате на вашия адрес желания модел аксесоар.