Коя трапезна маса е подходяща за вашето семейство

трапезна маса

Изборът на мебели е изключително богат в последно време. Спокойно може да развихрите въображението си спрямо дизайна, който определите за жилището си. Трапезарията е мястото в което прекарваме немалка част от времето си със семейството, често и с гости и тя трябва да бъде обзаведена едновременно стилно, но и да изпълнява всички функции характерни за това помещение. Модерните трапезни кухненски маси в каталога на bestmebel.bg ще отговорят на вашите високи очаквания за тази мебел и със сигурност ще променят облика на кухнята.

Как да преценим размера на трапезната кухненска маса от bestmebel.bg

Когато избирате този артикул, е добре да мислите в перспектива. Малките кухненски маси, могат да ви впечатлят, но помислете дали местата, които осигуряват, ще бъдат достатъчни в бъдеще, когато решите да поканите повече гости. В случай, че не разполагате с достатъчно пространство в трапезарията, не се колебайте да си купите вариант от bestmebel.bg с  разтегателен механизъм. Така в ежедневието, тя няма да заема много място, а в определени ситуации ще ви върши добра работа. Има няколко общоприети стандартни мерки, които ще улеснят избора ви. Нужно е да има около 110-120 см. разстояние между масата и стените, както и заобикалящите я мебели, за да може минавате около нея.Маса

Формата е важна – избирайте внимателно в bestmebel.bg за да ви бъде комфортно у дома

Щом е дошъл моментът в който започва търсенето на трапезна кухненска маса bestmebel.bg със сигурност трябва да обърнете специално внимание на нейната форма. От нея основно зависи практичното използване на тази мебел.

Възможностите са следните:

  • Правоъгълната – определено е много добро решение и предпочитан вариант за хора, които разполагат с големи помещения;
  • Кръгла и овална – подходящи за домакинствата, които разполагат с малки по размер трапезарии.  Заоблената форма предлага възможността да се съберат повече от четирима души, без да е нужно още място. Те създават интимна обстановка – излъчват уют и гостоприемство;
  • Квадратна – също удобен вариант за различни по размер помещения – минусът е единствено в острите ъгли, но пък те стоят доста стилно и елегантно.

Изборът на дизайн е на трапезни кухненски маси в bestmebel.bg е наистина голям. Имайте предвид, че тази мебел влияе много на общуването и подходящата форма е от съществено значение.

Какви материали се използват най-често за направата на този важен елемент от обзавеждането

Всички трапезни кухненски маси налични в bestmebel.bg са изработени от висококачествени материали, които отговарят на всеки стандарт.

Може да избирате от:

  • Естествена дървесина – предпочитана от клиентите любители на класическия дизайн. Изключително здрав и устойчив материал, който внася в дома уют и топлина. Това че е по-скъп модел не трябва да ви спира да инвестирате в качеството;
  • MDF и ПДЧ – модерен материал, благодарение на когото ще пресъздадете топлината на дървото с една по бюджет на покупка. Предоставят ви много богат избор на цветови вариации и форми, а качеството е наистина перфектно;
  • Стъкло – подходящи за модерна трапезария, тъй като излъчват стил, елегантност и оптически разширява помещението. Почиства се по-лесно отколкото си мислите, просто с мека кърпа и препарат;
  • Метал – материал, който се отличава с безспорна устойчивост- отличното решение за домове, обзаведени в индустриален стил. Това е много устойчив продукт, върху него можете да поставяте горещи неща безпроблемно.

Решението от какъв материал ще бъде изработена новата ви трапезна кухненска маса bestmebel.bg зависи предимно от вашия вкус и от стила, който сте избрали за основен в жилището си.

Кухненската масата, трябва да е съобразена с броя на членовете на семейството, с размерите на стаята и с обзавеждането в жилището. Да не пропуснем и функционалните модели, които са разтегателни и предлагат допълнително място за настаняване на различни гости очаквани или не. След като обърнете внимание на различните характеристики като форма, материал и големина със сигурност ще откриете подходящия артикул в каталога на bestmebel.bg.