За комфорта да се отопляваш през зимата с камина на пелети

отопление

Камините на пелети стават все по-популярни. Явният интерес, който се наблюдава при тях основно се дължи на решението на много домакинства да преминат от традиционно твърдо гориво към по-екологичен и икономичен алтернативен вариант. Съобразно взетото решение се отчитат изключително високи ползи по отношение на удобство, рентабилност и ефективност, а това са сведения, които са доказани и са напълно основателни за подмяна на един уред с друг. С пелетни камини – https://www.balkanenergy.bg не просто ще намалите сметките за топлина, а имате на разположение много по-лесен и удобен вариант за климатизация на имота, тъй като камините на пелети са способни да осигурят уют във всяко едно помещение заради наличието на водна риза.

Удобства

Дилемата, пред която са изправени много от домакинствата е дали да подменят камината на дърва с такава на пелети. Ако търсите не просто удобен автоматизиран вариант за уред, но и такъв, който наистина може да се погрижи за персоналния ви комфорт то очевидно, че имате на разположение перфектната възможност за постигане на целите си.

Функционални, икономични и с модерен дизайн – ето това се наблюдава при уреди, които са изключително подобрени, иновативни и технологично усъвършенствани. Приоритетите, с които моделите на пелети се отличават спрямо останалите стандартни на твърдо гориво се дължат на това, че:

 • Адаптират се изключително бързо към всеки тип обстановка и интериор;
 • Не изискват прекомерно много грижи, защото са автоматизирани;
 • Работят икономично, тъй като пелетите са калоричен и рентабилен ресурс;
 • Самопочистват се, самозареждат се и работят по зададен режим;
 • Инвестицията не е голяма и е сред поносимите за едно домакинство.

Удобство е да се отопляват с камина на пелети и поради това, че горивото не се налага да бъде прибирано в специални сухи помещения. Пелетите са изключително леки и лесни за съхранение, както и не налагат специални грижи.

Какъв вид да изберете

камина
15272/files/image/commo-12.jpg

Спецификацията на един имот и неговото предназначение са в основата на това да бъдат избрани такива камини, които да се внедрят и да окажат пълно удобство на потребителите. Вида на уредите, които се предлагат в търговската мрежа се фокусира основно към начина на разпространение на топлината.

Камините на пелети могат да бъдат:

 • С водна риза. Най-предпочитани, защото са всеобхватни и могат да отопляват дори санитарни площи;
 • Сухи. Удобни са за големи пространства като всекидневни, ресторанти и други. Обикновено са с голяма мощност за да осигурят нужната топлинна енергия;
 • С въздуховоди. Също приложима практика, но тя се отнася до това, че е необходимо предварително изградена система от въздуховоди, по която да се разпространява топлинния въздух. Приложима е при търговски площи и питейни заведения.

За бита най-масово предпочитани са моделите с водна риза. Те са ефективни и определено могат да се разгледат като приемлива версия, с която домакинството пести средства за отопление. Неповторим уют и комфорт носят тези уреди, тъй като освен топлината, която усещате имате и възможност да виждате живия пламък.

Технически особености

Несъмнено за да останете удовлетворени от това, което ще получите е редно да вземете под внимание и някои технически особености, които са приложими към спецификата на имота ви. Така вероятността да допуснете грешки се оказва минимална, а жилището ви ще бъде прекрасно отоплено през цялата зима.

Сред основните приоритети, към които е необходимо да се фокусирате са:

 • Дизайн на камината;
 • Мощност;
 • Автоматизация;
 • Обем на бункера;
 • Опция за осигуряване на топла вода;
 • Период на препоръчително почистване;
 • Вид на пелетите, с които е най-ефективен уреда и други.

Разбира се е най-добре преди да инвестирате да се консултирате със специалисти. Само така ще можете да сте напълно сигурни, че това, което ще получите напълно ще отговори на вашите нужди и предпочитания.