Хранителни добавки против стрес – защо са решаващи за забързаното ни ежедневие

добавки против стрес

Ежедневието ни е толкова натоварено, че наистина е решаващо да сме отговорни към своето здраве. И то не само физическото, но и психическото, тъй като приоритетите ни за успех, увереност и добро самочувствие биха намерили сериозна преграда в лицето на стреса, напрежението и липсата на баланс. Всеки казва, че трябва да се успокоите и да спрете да се надпреварвате с времето. Но как да постигнете това? Искаме да водим нормален живот, лишен от тревоги и лоши мисли, но на практика се оказва доста трудно поради редица обстоятелства, които неизбежно влияят върху хармонията, към която се стремим. Ако и вие търсите начин да се насладите оптимално на живота си без излишно напрежение то имате нужда от натурални хранителни добавки против стрес.

Как да преборим тревогите и стреса

Когато личния ни живот и този на близките ни е застрашен по някакъв начин то това буди известна доза съмнение, че трудно можем да се справим  с възникналата ситуация. А причините за тази тревожност не са малко. Болести, предразположеност към паник атаки, депресии, липса на стабилна финансова среда, неудовлетвореност и неразбиране от страна на партньор. Всъщност стреса е навсякъде около нас, а това безспорно е причина да се изтезаваме психически. Често по-нестабилните като емоционалност хора прибягват дори до крайни мерки като опит за самоубийство. А това посегателство срещу собствената си личност е тревожен факт, отразяващ се не само на психичното, но и на физическото здраве.

Психолози съветват своите пациенти да не се оставят в ръцете на тревожните мисли, тъй като това провокира много повече стрес, напрежение и физическа умора. Позитивно мислещите и целеустремени, вярващи в себе си са успешните хора, които лесно успяват да се превърнат в лидери. А как да постигнете и вие това? Не подценявайте ролята на хранителните добавки, които спомагат за преодоляване на депресивните състояния. С тях не просто ще постигнете своя баланс, но и ще стимулирате редица процеси, които са пряко свързани с функционирането на важни органи.стрес

Стреса е непреодолим моментен страх, нестабилно емоционално състояние, което е провокирано от редица биохимични процеси, които се проявяват в нашия организъм. А знаете ли, че липсата на важни минерали и витамини са в основата на тази тревожност? Именно поради това днес акцентираме върху приема на хранителни добавки, които имат силата да възстановят правилната функция на мозъка и нервната система. Водещи са:

  • Магнезий

Толкова много сме си говорили за четвъртия важен минерал за човешкия организъм. Със сигурност сте обърнали внимание и върху това, че магнезия е сред микроелементите, които имат силно влияние върху качеството на съня и мозъчната дейност. А това безспорно води до поддържане на хармонично състояние, което е укрепващо и стабилизиращо нервната ни система. Не само за спокоен сън, а и като естествен щит срещу депресии и безпокойство магнезия е основен елемент, който влиза в състава на редица хранителни добавки, които се използват против стрес;

  • Екстракт от корен валериан

Успокояващата билка е тази, която по естествен природен начин успява да намали тревожността и изпитваното напрежение. Положителното въздействие на тази природна съставка оказва благоприятни ефекти при редица стресови ситуации като горещи вълни, паник атаки, безпокойство, инсомия, депресия и други. Освен това валериана в комбинация с магнезий осигуряват бързо възстановяване при напрежение от натоварване в мускулите и ставите, така че освен психическа уравновесеност се предоставя и физическо здраве;

  • Екстракт от цъфтеж на глог

Още една билка, която има за цел да повиши нашата увереност и самочувствие. Ролята на глога при хранителните добавки против стрес е да подобри количеството кръв, което предава нервните сигнали. А това определено намалява нивото на тревожност и води до значително успокояване. Освен ова глога е една от естествените билки, които нормализират артериалното кръвно налягане.

Хранителните добавки против стрес са естествения елемент, с който можете да подобрите начина си на живот без излишно напрежение и умора.