Как да изберем куфар за предстоящото пътуване?

куфар

За пътуването на едно четиричленно семейство имате нужда поне от три големи куфара. Всъщност се замисляме за покупка на куфар едва, когато се налага да стегнем повечко багаж за да отидем на семейна почивка. Изключително важно е да се има предвид, че избора на такъв продукт изисква специално внимание и е много грешно да се разделят куфарите само на малки, големи, скъпи и евтини. Един куфар има много по-голяма роля за транспортирането на вашия багаж отколкото си представяте. За да разберете как се избира куфар и да извлечете максимално полезна информация от нашите съвети посетете benchtalks.com.

В едно домакинство куфарът е важен атрибут, тъй като независимо къде се налага да пътувате имате нужда от място, в което да приберете вещите, които смятате да вземете. Няма нужда да купувате възможно най-големите размери, които се предлагат на пазара. Това е така, защото колкото по-голям е обема на куфара, толкова повече неща сте склонни да събирате в него. А независимо от това, че куфарите се придвижват с колелца все в един момент ще се наложи да го пренесете – по стълби, да го повдигнете за да го сложите в багажника на колата и т.нат. Няма нужда да правите мускули именно с това да се опитвате да повдигнете огромния куфар, нали! Затова заложете на среден размер. По-добре няколко куфара с такива размери, отколкото един прекалено голям. Средните размери са с максимална височина до 72 см. Обикновено един такъв модел побира около 20 до 23 кг товар. Затова е желателно да се съобразите с това какъв ще е обема на вещите, които смятате да поберете в него и да разпределите тяхното тегло, така че да не натоварвате твърде много конструкцията.

Освен, че са различни като габаритни размери куфарите се предлагат и изработени от различни материали. Виждали се твърди куфари. Това са така наречените поликарбонни конструкции. Те са една идея по-скъпи, но пък са много практични, тъй като тук можете да съхраните вещи и облекла, които ще се запазят така както сте ги подредили. Обърнете внимание и на това, че по-скъпите куфари предлагат доста възможности за вътрешно разпределение. Джобчета, отделения и всякакви други екстри, които ще помогнат не само да поберете повече багаж, но и да го подредите перфектно.

При покупка на куфар е добре да определите бюджет, който можете да си позволите. Обърнете внимание на екстрите – дръжка, възможност за заключване, предвижване. Това са дребни детайли, но в хода на пътуването ще осъзнаете, че а изключително важни и имат отношение върху това да Ви е удобно и практично.