Ергономичен или ортопедичен да е новия ви матрак

Двулицев матрак

Въпросите, които ви вълнуват по отношение на подбора на матраци наистина не бива да бъде пренебрегван. Що се отнася до това да се потопите в тайнството на една иновативна и приятна атмосфера то със сигурност ще установите, че крайното ви решение не бива да бъде подценявано. За да не губите надежда, че и във вашата спалня ще изгрее слънце и ще можете веднъж завинаги да спите като бебе ви каним да опознаете идеите и решения, които ви очакват в каталога на Арена матраци. Специфичното при покупката на този продукт е да определите твърдостта на изделието. Оказва се, че този критерий е в основата на оптималното ви удовлетворение и удобство, от които можете да се възползвате. Следва кратко ръководство и представяне на двата основни варианта – ортопедични и ергономични матраци.

Как да се справите с болките в гърба

Ако в началото те се появяват на определен интервал от време и го отдавате на това, че сте легнали твърде изморени от натоварения работен ден то в даден момент болките в гърба се превръщат в хроничен проблем. Определено това, което се оказва решаващо за вашето решение е в името на своето здраве да се запознаете с възможностите за оборудване на леглото с качествен матрак.

Ролята на ортопедичните в такива случаи е свързана с това да не се допусне прекомерно отпускане на тялото и натоварване на опорно-двигателната система. Приоритетите, с които ортопедичните матраци се отличават е в това, че са:

  • Доста стабилни;
  • С високо ниво на твърдост са;
  • Осигуряват на тялото много добра опора;
  • С невероятна товароносимост са;

Препоръчвани са при хора с двигателни проблеми, наскоро претърпени ставни или други операции на опорно-двигателната система. Ще се изумите колко добре се спи на такъв матрак. Тялото не увисва и независимо от позата, която заемате ще бъдете в стабилна позиция без да се усещате напрежение в критичните участъци.

Ергономия – следвай линията на тялото

матрак

Блажени са тези, които се радват на отлична подвижност и правилно изградена опорно-двигателна система. Наистина е истинско блаженство да можеш да се потопиш в облачна мекота. Такива са моделите ергономични матраци, които обикновено съдържат висок процент мемори пяна. Пълнежа е изключително „умен“, защото помни любимата ви поза и при лягане бързо се заема с това така да обгърне тялото ви, че да се почувствате като в облак.

Основните приоритети на ергономичните модели се състоят в:

  • Мекотата на изделията;
  • Следват линията на тялото;
  • Помнят любимата ви поза;
  • Бързо възстановяват първоначалната си форма.

Всеки от моделите е добре да бъде избран според потребностите на тялото ви.  Това със сигурност е решаващо за да си гарантирате отлична ефективност и качествен сън.