Модерният ъглов диван и мястото му в нашето жилище

диван

По-голяма част от семействата отделят необходимото внимание за организиране на интериора в хола, където прекарват голяма част от свободното си време. Тази стая трябва да бъде действително уютна, комфортна и разбира се достатъчно привлекателна на външен вид. Мебелите е хубаво да допадат на всеки един от членовете на домакинството и да предразполагат към активна почивка. Много е важно да се разгледат различни модели дивани за хол преди да се прецени правилният, който би стоял най-добре във вашето жилище.

Защо ъгловите модели са толкова популярни напоследък

Откроява се тенденция клиентите да предпочитат точно ъгловите дивани за хола си. Този факт би могъл да бъде обяснен доста лесно, защото артикулът е наистина комфортен и подхожда на различен вид интериорен дизайн. Днес ще споменем няколко от предимствата, които той ще ви донесе:

ъглов диван
  • Комбинативен е – лесно ще намерите подходящо място за ъгловия диван в хола, тъй като специфичната му форма позволява той да бъде поставен както до стената в ъгъла, така и в средата на помещението. Винаги се комбинира добре с останалата мебелировка;
  • Притежава комфортна лежанка – за разлика от класическите модели тук имаме лежанка, която освен за почивка и отмора би могла да се ползва и като допълнително място за сядане на повече хора;
  • Моделите са разтегателни – по-голямата част от ъгловите дивани могат да се превръщат в удобна спалня само с няколко лесни движения. Разгледайте предложенията в каталога на Bestmebel.bg;
  • Разнообразни дизайни – производителите предлагат огромно разнообразие от модели и видове, които ще допълнят избраният от вас интериор на хола.

Ъгловият диван е от мебелите, които имат повече от една функция и предоставят невероятно удобство и релакс при използване.

Качествената изработка е в основата на желания артикул

Такъв тип мебели са по обемни, използват се от повече хора ежедневно и съответно трябва да бъдат достатъчно здрави и стабилни. Качествените се изработват като се използва за основата им естествена дървесина подсилена с метал. Това е сигурен признак, че новата ви функционална мебел ще може да се използва много дълго време безпроблемно. Пълнежите, които осигуряват така мечтаната мекота също са на високо ниво и обикновено се комбинират пружини и пенополиуретан. Накрая е добре сами да изберете тапицерията с която ще бъде облечен ъгловия диван. От нея зависи стилът и цветовете на които ще заложите в хола. Имате богат избор между кожени и текстилни тапицерии, така че помислете разумно преди покупката.

Кои модели са най-актуални

Естествено мебелите се изработват по различен начин за да удовлетворят желанието на по-голяма част от клиентите. Хората имат различни виждания за комфорт и естетика и точно поради тази причина може да срещнете следните варианти:

  • Модел с релакс механизъм – съвременно изпълнен ъглов диван снабден с механизми, които позволяват да се излегнете и да нагласите позицията на тялото си по най-удобния начин;
  • Големи дизайнерски модели – те са подходящи за по-просторни холови помещения, защото заемат значителна част от хола. Изключително красиви и добре изработени предоставят огромна площ за почивка и релакс;
  • Минималистични – симпатични мини ъглови дивани подходящи за всяко едно помещение;
  • Стилни кожени – споменаваме ги отделно, тъй като създават неподправено усещане за висока класа и изтънченост. Такива модели може да срещнете в луксозните хотели, банки и различни офиси на фирми. Холът също би имал различно излъчване с такъв тип мебел.

Освен споменатите възможности може да предпочетете и класически ъглов диван с текстилна тапицерия. Той е някак по-уютен и създава приятна домашна атмосфера. Предразполага към почивка и е подходящ за дългите семейни вечери, когато всички ще се настанят на него за да гледат любимите си филми.

Изберете да поръчате обзавеждането от онлайн магазин Bestmebel.bg и се възползвайте от преимуществата, които това ще ви донесе. Имате богат избор от разнообразни артикули както и безплатна доставка с транспорт от търговеца.