Кой вид трапезна маса е подходяща за дома ви

маса

Нормално е трапезната маса да бъде определяна като една незаменима мебел за всеки дом. Тя е в центъра на обособяване на зоната за хранене. Като един от ключовите елементи в домашния ни интериор е напълно естествено при подбор да се опитаме да открием най-добрата възможност, която да ни носи удовлетворение ежедневно при използване. Но как да селектираме идеалната при положение, че днес пазара предлага такъв огромен асортимент от видове трапезни маси? За да направим избора по-лесен ще изложим на вниманието ви някои съществени класификации, които могат да ви помогнат да заложите на конкретен и удобен за домакинството ви див.

Варианти според формата на плота за сервиране

Когато се насочвате към така нареченото правилно решение то избора ви не бива да приключва до това да определите оптималния размер, който можете да поберете в трапезарията. Всяка една маса си има своите особености и формата е съществен елемент от тях. Избирането на форма цели да се установи пълен синхрон в геометрията на помещението, а освен това де се осигури и адаптивност на мебелировката така, че тя напълно да ви удовлетвори при употреба.

Сред най-ярките представители тук се отличават следните видове трапезни маси:

  • Правоъгълна. С основание потребителите залагат точно на този вариант. Оказва се, че правоъгълните са едни от най-функционалните и приспособими в стандартни като квадратура помещения. Освен това гарантират поне 6 места, което е доста добра възможност за четиричленни домакинства, които често кант гости;
  • Елипсовидна. Също интересна и доста търсена форма, която е приспособимо в класически дизайни на помещенията предназначени за хранене. Масите с елипсовидна форма придават уют и се грижат за вашето удобство;
  • Кръгла. Въпреки, че е доста по-малка спрямо елипсовидната то това, което я прави предпочитана са компактните ѝ размери. тя е приложима за малки кухни и наистина е доста добър избор, ако искате да създадете уникална и приятна атмосфера в трапезния кът;
  • Квадратна. Също стилен и функционален вариант, който е универсален и във всяка една трапезария успява да се позиционира безпроблемно.

Това са едни от най-масово купуваните форми, от които можете да изберете и вие за да подобрите мястото, което е предназначено за събирания и хранене.

Видове според функциалността

трапезни маси

Когато се говори за функционалност при трапезните маси то това, за което се сещаме са именно дали разполагат с разтегателен механизъм. За повечето домакинства това е задължителна опция, тъй като на практика винаги ще имат на разположение оптимално голям плот, на който да сервират вкусни блюда за максимален брой хора, които искат да настанят около трапезата.

Това, което ще подчертаем за мебелировката е, че механизмът е приложим при почти всеки тип форма. Наличието на такава опция предоставя на вниманието на клиентите възможността да:

  • Увеличат размера на плота;
  • Да настанят допълнителен брой хора около трапезата;
  • Да използват основните компактни размери.

По-удобно е да имате разтегателна маса, тъй като винаги ще бъдете подготвени да посрещнете гости без да с чудите къде да ги настаните заради скромните и недостатъчни размери на обзавеждането.

Разнообразие от стилове – кой е вашия

Освен, че се предлагат в разнообразни размери, форми и функции съвременните трапезни маси се отличават и по своята визия и стилов акцент. Интериорната концепция, която сте избрали за дома си определено ще се пренесе и в трапезарията, а това налага да се фокусирате и върху такъв стил, който да подхожда на останалата част от пространството.

Сред най-наложените стилове при този тип мебелировка са:

  • Класически. Традиционните модели има защо да се определят като вечни. Те се приспособяват безпроблемно и факта, че са изработени от естествени материали внася допълнителен уют и комфорт в дома;
  • Рустик. За да повишите романтичната нотка този тип идеи ще ви помогнат да се справите отлично. Моделите с подчертан рустик стил се отличават с по-големите си размери;
  • Модерен. Почти всеки модел разполага с механизъм за увеличаване на плота. Освен това изчистения дизайн е много олекотен и лесно се внедрява безпроблемно.

Какъв тип трапезна маса ще изберете зависи изцяло от вашето виждане за изискана, комфортна и уютна обстановка.