Три основни правила за избор на тоалетна чиния

тоалетна чиния

Ремонтните дейности в банята и санитарното помещение обикновено са свързани с подмяната на плочки, душ, смесители, вана. Някак обаче встрани остава подмяната на тоалетната чиния, а се оказва, че това е санитарен атрибут, който ежедневно се ползва от цялото семейство. За да бъдем максимално удовлетворени от крайния резултат то не бива а се подценява и модела на тоалетна чиния, който ще закупим. Знаете ли, че според статистически данни учени твърдят, че човек прекарва пет години от живота си в тоалетната. Това вероятно е един красноречив повод да бъдем взискателни към този вид санитарен фаянс и наистина да проявим отговорност към нашето лично удобство и комфорт в тази част на дома.WC чиния

Основните детайли при избор на тоалетна чиния са три. На първо място е размера ѝ. За физическото ни удобство не се подвеждайте по модели, които са твърде малки. Наистина в търговската мрежа откриваме супер елегантни и модерни решения, но всъщност що се касае до пълноценност и безупречен комфорт то можем да се съмняваме в техните важни качества. WC чиния първо трябва да е съразмерна с тялото ни и колкото и с насмешка някои от вас да гледат на този детайл то имайте предвид, че едва след като започнат ефективно и ежедневно да ползват санитарния фаянс ще осъзнаят точно какво сме имали предвид. Не купувайте никога тоалетна чиния с детски размери, защото това определено ще се отрази на вашето удобство.

Вторият критерий, по който се избира тоалетната чиния е нейния модел. На пазара има обикновени такива, които са с отделно казанче. Това са така наречените евтини модификации, които вече излизат от мода  и въпреки ниската си цена не са толкова купувани. Вторите модели са моноблоците. Тук се наблюдават доста интересни варианти, достатъчно практични и естетични като модел. Цените им са достъпни и в зависимост от производителя можете наистина да намерите едно доста добро решение за оборудването на тоалетната. Третия и най-съвременен модел са системите с вградено казанче. Изключително елегантно и стилно изпълнение с безспорни преимущества. Тук обаче ще трябва да инвестирате повечко средства, ако желаете да се снабдите с наистина стилен модел тоалетна чиния.

Третата по важност стъпка при покупката на санитарния фаянс е отичането на WC чиния. Това е необходимо да съобразите с изводите, които са налични в помещението. Тук е добре да се посъветвате с монтажника на тоалетната чиня, тъй като той ще ви даде важни съвети по отношение на това какъв модел според отичането да изберете.