Важно ли е на каква траурна агенция ще поверим погребението на нашите близки?

Погребалните услуги не са нещо ново за страната ни. Много хора дори смятат, че това е организиран бизнес между болниците и агенциите. И действително не малко разследващи репортажи на някои телевизионни канали доказаха това. Практиките са особено тревожни и наистина намесата на държавата показа, че и този вид услуги могат да бъдат контролирани. Независимо дали поръчвате погребение в София или друг град имате право до изберете стойността на услугата. Прекалено комерсиално звучи наистина на гърба на човешката скръб и мъка да се злоупотребява с единствената цел въпросната траурна агенция да се облагодетелства от човешката болка. Затова, когато попаднем в ситуация, в която се налага да изпратим достойно свой близък или приятел е едно според финансовите ни възможности да изберем съответния пакет.

И тук пазара е доста динамичен и некоректните погребални агенции останаха на заден план. За скърбящите роднини е важно да намерят фирма, която наистина да окаже съдействие и съпричастност в трудния момент, а не такава, която се подиграва с болката на близките на починалия и цели единствено да надуе цената на погребалната услуга. Наистина звучи грозно, нечовешко и отблъскващо, но това е реалността и е препоръчително да бъдем по-взискателни и отговорни дори и в такива моменти.

Възползвайки се от това, че хората, които изживяват непреодолима загуба не мислят трезво и разумно не са малко траурните агенции, които се опитват да предложат всякакви неща, които се налага да бъда заплатени. Определено едно погребение в София, Варна, Пловдив и други градове се предлага по различна ценова листо, но винаги търсете правото си на избор. Не приемайте факта, че се опитват да злоупотребят с мъката, която изпитвате. Разбира се, наред с некоректните фирми, предлагащи траурни услуги има и такива, които са осъзнали, че освен бизнес това е и израз на човещина и достойно отношение към мъката на близките на починалия. Колкото и странно да звучи, когато сте обслужени от такава агенция определено изпитвате облекчение, че не сте пропуснали нещо важно от траурния ритуал. Времето определено ще притъпи болката от загубата, но това да сте напълно уверени, че сте направили най-правилното за достойното изпращане на любимия човек в последният му път е повече от утеха. Според българските ритуали действително има ред и начин за организиране на едно погребение. Дори ако вземете административното оформление на смъртния акт и останалите детайли по подготовка на тленните останки на покойника ще видите, че ако няма някаква изградена система за работа определено това може да се превърне в хаос и невъзможност за изпълнение. Затова една коректна траурна агенция ще извърши всички детайли, а Вие ще можете да се сбогувате с починалия близък.