Спешни кредити без доказване на доход, но с по-високи лихви

спешни пари

В наши дни кандидатстването и получаването на кредит се оказа една от възможностите за оцеляване в  нестабилната икономическа среда, в която живеем. Причините да се възползваме от фирмите за бързи кредити  се крият не само в бързината на обслужване, но и факта, че не е нужно да се доказва доход и да се търсят поръчители, когато се касае за по-малки суми. Финансовите експерти определят спешните заеми като израстване на потребителите, които с годините се научиха да ползват професионални услуги, а не да изпитват неудобството да молят близки и приятели за заем. Така че предимствата на бързото кредитиране никак не са за подценяване и ако имате индивидуални потребности от битов характер то винаги можете да разчитате на спешни кредити без доходи и тяхното доказване с множество документи. Именно това е главната причина, поради която небанковите институции печелят голям брой потребители. На практика ако нямате постоянен доход и не сте назначени на трудов договор е твърде трудно да вземете кредит от банка. Фирмите за спешни заеми обаче, оценяйки високият риск предлагат на клиентите си минимални заеми от 100 до 2000 лева, като за тях не е нужно да показват реално получавани доходи.

Именно високият риск, който фирмите поемат с отпускането на такива кредити без да се доказва доход и без да има гарант за неговото връщане, са в основата на високите лихви и такси, които клиентите се налага да заплащат. Затова съвета на специалистите е при първа възможност да върнете заема, за да не се оплетете в собствените си битови проблеми и не бъдете вписани в кредитния регистър като лица с лошо кредитно минало.

Възможността да получите кредит без да доказвате  доход е водещо условие за някой видове кредити. Но все пак е нужно да покажете обезпечение, с което да гарантирате връщането на заема. Независимо, че не сте назначени на трудов договор може би имате алтернативни варианти за получаване на пари като например почасова работа, рента, доходи от отдаване на имот под наем и други. Това са също доходи, с които можете да си осигурите връщането на получения заем. Спешната нужда от средства понякога ни поставя пред свършен факт и колкото и да сме скептични към бързите заеми то вероятно нямаме друг избор освен да се ползваме от услугите на този кредитен продукт. Всяка една от фирмите у нас, които предлагат спешни заеми имат и опция за предоставяне на такъв без да е нужно доказване на доход. Това обаче е предпоставка да се съгласите с други условия като например срок за връщането на кредита, неговия размер и не на последно място по-високи лихви. Затова при нужда от спешни пари внимателно се запознайте с конкретните условия по кредита.