Защо не бива да отлагате смяната на вертикалните щрангове

професионален водопроводчик

Мисълта за ремонт на водопроводната и канализационната инсталация е повод още преди да сме предприели действия да изпитаме тревога за онова, което ни очаква. Купищата мръсотия, които са неизбежни, неудобството, че домакинството ще се наложи да остане за известно време без вода са едно а ръка. Но никак не са за подценяване и разходите, които ни очакват за да бъде нает професионален екип и качествени материали. Не са малко перипетиите, през които ще се наложи да минете, но е желателно да сте подготвени за тях и да мате реална представа от това колко би ви струвало цялостното или частично подменяне на вертикалните щрангове в многоетажна сграда в София. В следващите редове ще акцентираме на някои от тях и така ще ви дадем отправна точка за предстоящите ремонтни работи.

Вертикалните щрангове – причини за ремонт

Често казваме, че качеството на консумираната от домакинстват вода не отговаря на минимални стандарти. Причините за това се крият в остарелите инсталации, които са правени преди 40-50 години от метални тръби. С годините метала корозира и започва да влошава сериозно състоянието на водата, която се движи по тях. Така домакинствата се налага да изваряват и обезпаразитяват водата за да намалят риска то възникване на стомашно-чревни заболявания. Дали обаче това е правилно и не е ли по-ефективно да се потърси друг подход за да функционира Вик системата ефективно? Именно при старите жилищни сгради е нужна смяна на вертикални щрангове в София с оглед на нормалната експлоатация на най-важния ресурс.

Вертикалните щрангове са тези, с чиято помощ водата достига до всеки етаж. При липса на достатъчно налягане, влошено качество на водата и чести течове е определящо да се наеме професионален екип. Един бърз преглед на предложенията на компаниите от сектора показва, че средно смяната на щрангове в жилищни сгради се тарифира около 120 лв на етаж за щранг. Тръбите, които сформират вертикалната инсталация на водата се състоят от три броя тръби или сметките показват 360 лв общо, което при три апартамента на етаж показва, че всяко от тях следва да приготви по 120 лв за да бъдат подменени дефектните вертикални щрангове.

Много важни са причините, които изискват такъв вид ремонт. Едва ли ще съгласите още дълги години да:

  • Ползвате мътна и ръждива вода за готвене, пране и консумация;Водопровод
  • Да възникват материални щети от пукани щрангове във входа;
  • Влагата да се пропива в жилищата и т.нат.

Решението е наемане на професионален екип, който да вземе под внимание авариите и да ги отстрани с мигновена скорост.

Смяна на вертикални щрангове – важни етапи

Подмяната на щранговете не бива да се отлага. И ако за вас все още не е проблем факта, че водата  е мътна и не е годна за консумиране то не е далеч момента, в който едва ли ще можете да я използвате за друго освен за тоалетната. Колкото и да ви се струва скъпо ремонтирането на щранговете то е ясно, че няма ка да отлагате твърде дълго във времето. На практика колкото по-рано вземете мерки и организирате домакинствата от входа то толкова по-бързо ще се отървете от битовите водни неволи.

Етапите, пред които преминава подмяната на вертикалните щрангове в сгради в София са:

  • Задължителен оглед;
  • Демонтиране на щранговете;
  • Почистване;
  • Монтиране на полипропиленови нови щрангове;
  • Укрепване на системата;
  • Поставяне на тръбна изолация;
  • Тестване.

Звучи не толкова сложно, но онези, които вече са имали сблъсък с аварирали щрангове в София са наясно, че без екип професионални водопроводчици нещата наистина няма как да се случат бързо и ефективно. Днес ви представяме ВиК Хелп София като едни от търсените и доверени специалисти в сферата на подмяна на вертикални  и хоризонтални щрангове в жилищните сгради. Доверете се на опита и се насладете на удобството да ползвате чиста вода за битови нужди.