Смяна на щранговете – поверете ремонта в ръцете на опитни професионалисти

водопроводчик

Изключително трудоемки и специфични по своя смисъл водопроводни ремонти са тези, които са свързани с щранговете. Тръбите, по които се движи водата  и циркулира наистина са сериозно предизвикателство дори за опитни водопроводчици. Идеята на днешната публикация е да ви улесним в избора на специалисти и наистина да ви уверим, че не е правилно да се подценяват каквито и да било ремонтни дейности по кръвоносната система на жилищните сгради. Значимостта на изправността на щранговете без значение дали са вертикални или хоризонтални изисква специално внимание, отговорност и ангажираност.

Защо щранговете трябва да се сменят при авария

Водопроводчиците алармират, че една от причините за подкопаване стабилността на сградите  и съоръженията се дължи главно на това, че при тях има съществени течове по щранговете, които не са ремонтирани от години и ето предпоставка за проблеми. Когато се търсят основните мотиви за ремонт на вертикалните или хоризонталните щрангове то някои от тях са повече от очевидни:

 • Петна от влага;
 • Мухъл и плесен;
 • Неприятна тежка миризма;
 • Влошени качества на водата, която тече от крановете на домакинствата.

Дори само един аргумент е достатъчен да се потърси професионална помощ и да се обследва ситуацията за да се даде ясно становище за състоянието щранговете. Авариите по щрнговете могат да се превърнат в катализатор на редица материални щети. Така, че особено при жилищните сгради бързата реакция е повече от необходима. А именно за това алармират и експертите от vikhelp.com, които са виждали доста сериозни аварии и нанесени щети именно от ненавреме сменени дефектни щрангове.

Етапи за ремонт и смяна на щранговете

Щранговете представляват тръби по вертикалата и хоризонталата на жилищните или нежилищните сгради, чиято основна роля е да осигурят безопасен път на водата до потребителите. Вертикалните щрангове са тези, по които водата се качва до етажите, а хоризонталните са тези, които ѝ помагат да влезе в домовете ни. Ролята и на двата типа щрангове е особено важна и така при всеки проблем, който могат да предизвикат е добре да се насочим към фирми, разполагащи с опитни водопроводчици, компетентни в ремонта на сложни ВиК системи.

Има строги правила, етапи за да бъде извършен ремонт на щранг. Vikhelp не подценява вашето желание и умения да се правите сами с протекъл щранг, но наистина е важно да се вземат предвид качеството на използваните материали, опита както  и гаранциите, които специалистите от ВиК сферата предоставят. А главно етапите за провежданите ремонтни мероприятия биват:щрангове

 • Подготвителни;
 • Ефективни действия.

Към подготвителните етапи се свеждат действията по:

 • Оглед на системата;
 • Изготвяне на оферта;
 • Създаване на план за действие и осъществяване на ремонтната дейност.

Реалните дейности касаят:

 • Демонтаж на дефектните щрангове;
 • Монтаж на нови;
 • Укрепване;
 • Почистване на остатъци от ремонтната работа;
 • Поставяне на изолация в критичните зони;
 • Тестване;
 • Гаранции.

Така изписани етапите изглеждат не толкова сложни, но при извършването им винаги има риск от поява на проблем, който е бил прикрит. Много са важни компетентностите на водопроводчиците, техния опит и усет, които на практика помагат клиентите да останат удовлетворени от прекрасно, коректно и прецизно свършената работа.

Приоритетни са ремонтните дейности, които да се извършат от професионален екип. Именно затова днес ви запознахме с vikhelp, за които няма невъзможни за разрешаване авари. Без значение от сложността на проблема и при щранговете във вашата жилищна сграда професионалистите от vikhelp ще върнат спокойствието ви и ще се погрижат тревогите ви да останат на заден план. Качество и гаранции на добра цена – изберете опита, защото не е без значение в чии ръце поверявате такива отговорни и сложни ремонти каквито са тези, свързани с щранговете по сградите. А водата е не просто необходимост. Към нейното използване трябва да се отнасяме отговорно.