Защо все повече българи избират да обзавеждат хола с разтегателни дивани

диван

За обзаведеш дома не е лесна задача. Винаги има риск от взимане на неправилни решения, а това безспорно би довело до редица негативи. Що се отнася до стил, дизайн и адаптация, а не на последно място и удобство при покупка на мека мебел се стремим винаги да взимаме оптимално правилно решение. Но освен по визуални показатели е необходимо да се предвидят и детайлите, които са пряко свързани с това продукта да бъде и функционален. Защо според вас все повече потребители избират да инвестират в разтегателни дивани? Очевидно е, че щом се изисква практичност и многофункционалност е решаващо дивана да може да се използва не само за сядане, а също така и за почивка, отдих, сън.

Кое налага разтегателните дивани като функционални решения

Не си представяме хол или всекидневна, в които липсва мека мебел. Тенденциите, които тук могат да бъдат използвани и приложени никак не са малко. Водещи по продажби са продукти като:

  • Ъглови дивани;
  • П-образни модели, предлагащи много повече площ за сядане както и за сън при използване на разтегателния механизъм;
  • Холни гарнитури, състоящите от два, три или повече елемента като поне един от тях съдържа функция за трансформиране;
  • Фотьойли с възможност за използване на функция сън и други.

И така правото на избор измежду такива продукти показва, че е необходимо да се приложат всички онези ефективни средства, които са в състояние да допринесат за нашия уют и безпрецедентен комфорт в дома.

Легло за всеки у дома благодарение на разтегателните дивани

диван разтегателен

Малките апартаменти, които се налага да трансформираме така, че всеки у дома да получи своята зона за почивка и отдих са масово явление. Това показва, че почти всяко второ домакинство е изправено пред предизвикателството да взима адекватни решения, които да оптимизират площите и да осигурят на удобно място за сън на всеки от семейството.

При четирима души, които делят три помещения се съгласете, че мястото за уединение, качествен и здравословен сън е важен елемент от интериора. Точно затова при оформяне на две от помещенията като спални зони то третата стая остава като зона за общо ползване – кухня, трапезария, хол, всекидневна. Останалите двама човека е логично да имат място за отдих и спане, а какво по-лесно решение на въпроса от това да се използва разтегателен диван.

Водещите приоритети на модела е в това, че:

  • Осигурява до две места за сън, а размера в който би могъл да се трансформира достига до 160 см. ширина;
  • Адаптивност в домашния интериор;
  • Наличие на ракла за багаж и спално бельо;
  • Удобни и функционални мебели, предоставени на разумни цени.

Ако все още имате колебания и се чудите как да организирате жилище си така, че да има всеки място за почивка навярно осъзнахте ползите на разтегателните дивани.