Как да изберем най-добрата оферта за почивка в Турция?

курорт в турция

В последните години много хора оцениха добрите условия за отдих и почивка в нашата съседка Турция. Поради географското ѝ положение лятото е много по-дълго, отколкото при нас, което кара всички да я предпочитат за своята ваканция. Хотелските комплекси и обслужването са на много високо ниво, хората са любезни и има чудесни оферти включващи услугата all inclusive. Ако разгледате предложенията на туроператорите, ще намерите разнообразни почивки в Турция оферти на които не може да устоите. Страната изобилства от различни курорти, затова понякога хората се чувстват объркани кой от тях да предпочетат. Днес ще ви предложим малко информация за това как лесно да изберете правилната за вас оферта.

Кои са предпочитаните дестинации в Турция?

За да изберете мястото на следващата си почивка, трябва да направите кратко проучване за това, какво ви предлагат курортите в Турция. Щом сте решили именно тук да прекарате ваканцията си, е добре да знаете, че страната е голяма и дава повече възможности за релакс, активна почивка и обиколка на исторически забележителности. От TravelEssence предлагат малко информация за едни от предпочитаните места за отдих:

почивка турция
  • Анталия – наричат я перлата на турската Ривиера. Годишно привлича туристи от цял свят със своята красива природа и спокойствие. Тук ще бъдете запленени от комбинацията между високи планини и морски пейзаж. Регионът е богат с исторически забележителности и докато сте на почивка ще може да направите доста допълнителни екскурзии и разходки;
  • Кемер – този прекрасен курорт се намира само на 40 км от Анталия. Хотелите тук са на много високо ниво, обслужването също е перфектно и всеки турист остава доволен от предлаганите храни и напитки;
  • Алания – тук може да правите много разнообразни неща, да се разхождате с лодка, да се гмуркате и да обикаляте крайбрежните заведения. Плажовете са много хубави и предразполагат към дълга и приятна почивка;
  • Кушадасъ – този град в Турция е разположен на брега на Егейско море. Тук ще се насладите на красивите плажове и добре устроените хотелски комплекси. В града кипи от бурен нощен живот, има достатъчно заведения и магазини. Не пропускайте да посетите древния град Ефес, който се намира съвсем наблизо.

Това са една част от местата, които всяка година привличат като магнит туристи от целия свят. Ако искате да разгледате още от Турция може да направите екскурзия и до Истанбул. Посещението ви трябва да бъде поне няколко дни, за да разгледате всички интересни обекти в града.

Как да изберем най-доброто място според личните си очаквания?

Преди да изберете конкретна оферта за почивка в Турция, е добре внимателно да помислите какво точно очаквате да правите през дните на вашата ваканция. Това е най-лесният начин да изберете  точната дестинация, която ще ви предложи забавления и активности според личните ви интереси. Има туристи, които са почитатели на услугата all inclusive и ultra all inclusive, които щом се настанят в хотелския комплекс предпочитат да не го напускат през целия си престой.

Те се възползват от услугите и забавленията, които са предоставени на неговата територия – фитнес, спа, спортни площадки, частен плаж и други. В случай че сте от хората, които желаят да научат повече за историята на местността, да разгледат интересни забележителности, трябва предварително да проучите на какво разстояние са те от хотела в който сте настанени. Офертите на много от туроператорите включват допълнителни екскурзии, които може да заявите предварително и да се възползвате от екскурзоводското обслужване. Внимателно преценете и в кой момент от годината да направите своята почивка в Турция, за да се насладите пълноценно на топлото и приятно време.

Защо да пътуваме организирано с туристическа агенция?

Професионалните агенции, които предлагат оферти за почивки в Турция вече имат изградени много добри партньорски взаимоотношения с хотелите на територията на страната. Те ще ви представят вече проверени дестинации, които няма как да ви разочароват. Да пътувате организирано е много по-сигурно и комфортно, тъй като има възможност да бъдете взети с трансфер от летището до хотела. Благодарение на това няма да търсите таксита и някакъв друг транспорт. 

Това, че през цялото време с вас има представител на български език е много добре, особено когато сте в страна, в която не знаете езика. В офертите са включени и допълнителни екскурзии, за които може да се запишете още преди да отпътувате за вашата почивка в Турция.

Кога е най-подходящото време за почивка в Турция?

Има хора, които не обичат прекалено горещото време и активния летен сезон, затова избират да организират своята ваканция през месеците март, април и май или октомври и ноември. В този период температурите също са приятни. Всичко е въпрос на лични предпочитания, но ако сте от тези които се наслаждават на горещото време и плажовете, спокойно можете да отидете през юни, юли или август. Офертите на туристическите агенции ви дават шанс да избирате между много хубави и луксозни хотели с включени различни екстри. Подарете си едно интересно изживяване и си отдъхнете през отпуската по най-добрия начин.