Как най-евтино се извършва откриване и отстраняване на течове без къртене?

ремонт на ВиК енсталация

Откриването на течове без къртене е един съвременен метод да се спестят  средства от ремонти. Напразното разрушаване на стени, подови настилки и тавани за да достигнете до евентуалната повреда определено свързваме с мръсотия и доста пари, които се налага да инвестираме. При съвременните ВиК услуги  се разчита не само на опита на служителите, но също така и на техните апарати и техника, с които боравят. Преди години не бе възможно да се открие и локализира проблема, а се налагаше работниците да къртят за да стигнат до спуканата тръба.  Тъй като методиката е сравнително нова и от няколко години се прилага можем да кажем, че по-големите гардове имат привилегията да обслужват своите клиенти по методиката да се отстранят течове, без да се налага къртене на по-мащабни площи. В повечето случаи, имате съмнение, че ма някакъв теч, но не го виждате. Търсенето може да отнеме време, което не работи във ваша полза. Най-добрия вариант е да се свържете със специалисти, които разполагат с нужната техника и по този начин разрешите проблема.скрит теч

Наскоро служителите в детска градина в София установиха, че разходите за вода, които плащат са скочили драстично. Причините за това разбира се, могат да бъдат различни и първото действие, което е предприето да се смени водомера. Много често старите водомери дефектират и водят до подобни казуси. Отчитането на повече вода  е свързано с повече разходи, които заведението трябва да плаща. На практика обаче се оказва, че не самия водомер е работил грешно, а има наличие на някакъв скрит теч.наричат тези течове скрити, тъй като наистина те не се забелязват. Това, което са установили служителите на детската градина е, че в едно от помещенията под основните сгради има влага по стената. Но имайки предвид, че сградата е на три етажа е нелогично да се къртят стените и по горните за да се установи от къде именно идва теча. След връзка с Ви К дружествата се стига до търсене на фирма в София, която да може да направи пълен анализ на ситуацията и да отстрани теча.  За да не се увенчае без успех това начинание администрацията на детската градина търси отстраняване на течове без къртене София. Оказва се, че има не малко фирми в Столицата, които разполагат с модерна техника, която може да установи от къде именно идва теча и по този начин да не се извършват безсмислени къртения и ремонти.

Всеки знае, че разходите в една детска градина са наистина доста и един такъв ремонт може да наруши ежедневния нормален ритъм на заведението. Но за да се предотвратят и намалят разходите от вече установения стрит теч наистина трябва да се предприемат адекватни мерки за неговото отстраняване. Фирмата, която е поела ангажимент да извърши ремонта в детската градина в София е пристигнала на мястото с термо камера. Това е една от съвременните техники, които се използват при ВиК услугите, с които се установява от къде именно идва водата. По този начин техниците не се налага да къртят и да търсят по видимите следи, от къде именно идва теча и какъв е евентуалния проблем, а с помощта на модерната апаратура много бързо стигат до спуканата тръба.

Логично е след години експлоатация старите тръби да се нуждаят от ремонт. Корозията, влагата са безпощадни към металните тръби и елементи и в един момент наистина се стига до неотложен ремонт, който да се предприеме. Но наистина е важно да се установи от къде идва проблема преди да се предприеме какво и да било действие. Ако виждате, че кранчето в бнята капе то знаете, че трябва да го смените. Но ако по плочките виждате конденз и избиваща от фугите вода няма как точно да установите в коя част точно е проблема. Именно с помощта на екип от специалисти, които разполагат с висококачествена техника за откриване и отстраняване на течове без да се налага безпощадно къртене ще спестите страшно много пари за ремонт. Така всъщност е разрешен и проблема с теча в детската градина в София, с която дадохме пример. Вместо да се къртят стените на три етажа от сграда за да могат ВиК майсторите да намерят спуканата тръба само за няколко минути с термо камера се открива и локализира източника на високите сметки за вода, които са плащани през последните няколко месеца. Всъщност имайте предвид, че колкото по-рано се установи че има скрит теч толкова по-добре, тъй като водата може да причини доста сериозни разрушавания, да подкопае основи, да предизвика дори срутване.  Затова особено в жилищни сгради е потенциално опасно да се оставят течовете да работят и образуват скрити огнища, които да прераснат в много сериозни казуси. Колкото по-дълго време е „работила“ толкова повече разходи ще се наложи да се направят за да се извърши ремонта от причинените последици.откриване на невидим теч

За да не останете без вода, за да не плащате твърде високи сметки поради скрити течове е време да потърсите експертите от Хидро Старт София –  ВиК специалисти, оборудвани с най-модерна техника, която без да се налага къртене можете да разрешите няколко проблема веднъж завинаги. Апаратурата е подходяща за да се установи мястото на скрития теч от водопровод, сифони, течове от инсталацията на парното, фуги, вани, душ кабини, от всякакви абонатни станции и други. И всичко това без да се налага да наемате работници за да къртят и стигнат до скрития теч.  Термокамерите откриват и установяват източника, локализират мястото и по този начин отстраняването на теча става много бързо и евтино. Без излишни разходи и инвестиции се постига ефективност при текущия ремонт. Няма нужда да сменяте всички плочки в банята, да демонтирате ваната или душ кабината и да правите непредвидени разходи за ремонт. Потърсете Хидро Старт София и спестете пари, защото с помощта на съвременната апаратура скрия теч няма шанс да продължи да действа и да трупа допълнителни разходи с увеличаваща се сметка за вода. Мисията на Хидро Старт е се минимални инвестиции да се разрешат и най-големите течове и тяхното отстраняване без излишно къртене.