Защо за България са важни оповестителните системи

оповестителна система всички вариации

Системите за евакуационно оповестяване са задължителни за сгради с капацитет от повече от 100 обитатели. Това важи и за ключови обекти важни за държавата като – спортни зали, АЕЦ Козлодуй, ЖП гари, тунели. Първата професионално проектирана и реализирана система за оповестяване ще бъде в тунел Железница. Проектирането на аварийно-оповестителни системи се извършва съобразно с CEN 54-32, EN 50849, EN 54 – 4-16-24, Наредби Iz 1971 и Iz 2815. Професионалистите от Про Аудио са запознати детайлно с тези стандарти и предлагат консултации за проектиране на озвучителна система. Всички модели, които те представят са на доказани световни брандове с гарантирано качество и перфектна цена.

Защо е важна качествената тунелна аварийно-оповестителна система

Когато става въпрос за транспортни участъци, освен разпределението на звука, е необходим специализиран рупорен говорител с много точна насоченост. Това са озвучителни устройства, които са невероятно чувствителни и точни като параметри, за да излъчат перфектно човешкия говор. Поради спецификите на мястото където се монтира този тип оповестяване се изисква непременно говорителят да има висока защита от повреда от околната среда – IP. Как е възможно да се постигне целта:

оповестителна система мини
  • Тунелен говорител на Ambient ABT TNL-100 – Про Аудио е ексклузивен дистрибутор на този тип озвучителни системи;
  • Свеждане на отразения звук до минимум – това увеличава до голяма степен разбираемостта и допринася за по отчетливото и точно разбиране;
  • Рупорният говорител притежава мрежа от неръждаема стомана – това дава възможност за стабилни акустични параметри, дори говорителите  да са монтирани на по-голямо разстояние един от друг;
  • Говорителите на озвучителната техника използват собствена мощност от 100W – всеки има собствен канал към усилвателите.

Разбира се монтажът на този вид озвучителни мрежи трябва да бъде направен на известно разстояние от тавана или стените, които оформят самия тунел. Детайлно изработеният дизайн и специфичните технически характеристики предотвратяват нежеланите изкривявания на звука и определени негови ефекти.

Характеристики на акустиката в тунелите и ключови параметри на озвучителното устройство

Движението на звуковите вълни и съответната продължителност създават специфичен звуков дефект, който пречи на разбираемостта. Чува се нещо като кънтене и почти не може да се разбере съобщението, което е от ключово значение. Това се превръща в сериозен проблем, защото касае сигурността на хората работещи в различните инфраструктури на тунела. Качествената озвучителна система предлага пълно цифрово аудио предаване и връзка между контролните блокове и съответните микрофони. Структурата за оповестяване е интелигентна и е с динамично разпределение на резервните усилватели. Налично е и дистанционно управление през интернет и WAN връзка. Доверете се на доказани професионалисти, които ще проектират необходимите мрежи за гласово оповестяване.