Как да положим битумни керемиди върху покрива

Едно от изискванията е, основата да бъде равна, при полагането на битумни керемиди. За целта можете да ползвате някакви дървесни или плътна обшивка от дърво. Но трябва да бъде достатъчно здраво, за да издържи керемидите. Под тях се слага специална мембрана и битумно лепило.

За полагане на битумни керемиди най-добре се обърнете към специалист. Защото се изискват умения. Самите керемиди се полагат на ивици, като първо се подготвя пространството отдолу. Всяка ивица от керемиди трябва да бъде закована с пирони върху основата. Много е важно отделните редове битумните керемиди да се разминават поравно.

Понякога се използва самозалепваща лента. Когато е студено, е необходимо тя да бъде нагрята с газова горелка. При нормално време това не е необходимо. Има едно специално място, което се ползва за отдушник. То се обработва и върху него се разполагат битумните керемиди. С този отвор въздуха може да циркулира, минава през дървената основа и през отдушника излиза. Това се прави, за да няма конденз.

Какво се прави на мястото, което съединява покрива и стената?

За тази цел трябва да се монтира специална битумна мембрана, тя е част от връзката. Нейната ширина е около 50 сантиметра и е дебела поне 3 милиметра. Една част от нея покрива отгоре, а другата – стената. Когато се поставят, керемидите трябва да бъдат изрязани, за да не стърчат. Залепват се с битумно лепило върху обшивката от ламарина.

В най-високата точка (билото) от покрива керемидите се оформят на трапец. Слагат се така, че всеки следващ слой да не повдига предходния. При полагането трябва да бъдат огънати, това става лесно. След това с пирони се заковават.

Битумните керемиди са уникален материал за покриви. Те не изискват почти никаква поддръжка и са изключително здрави и надеждни. Производственият им процес е модерен и се правят от качествени суровини. Имат приложение в целия свят и са подходящи за всякакви климатични условия.