Какво е важно да знаете преди да си купите серум за лице

серум за лице

Продуктите за ежедневна грижа за лицето е необходимо да се прилагат съобразно типа на нашата кожа. Култа към красотата и младостта понякога ни провокира да взимаме не толкова ефективни решения и това може да доведе до посещение в дерматологичен кабинет. А щандовете в магазините са отрупани с козметика, която е примамливо ухаеща, невероятно красиво опакована и подканяща ни да я купим. Но дали имаме нужда от такава козметика? Днес ще ви разкажем за серумите за лице, които напоследък станаха доста популярни. Целта ни е да ви помогнем да установите дали тези продукти са подходящи за вашата кожа и на кои от предлаганите на пазара изделия да заложите.

Какво представлява серума за лице

серумПървото, което прави впечатление, когато видите отблизо серум е това, че продукта е доста скъп. На второ място акцента е насочен към неговия натурален състав. Ето с какво се отличават качествените серуми за лице – BenePura.BG ни представя подробна информация за един не толкова познат продукт, въпреки че от десетилетия се говори за високата им ефективност:

 • Серумите за лице са продукти с висока концентрация на масла, които подхранват кожата;
 • Много висока способност на проникване на съставките, което ги прави оптимално благоприятстващи и оздравяващи кожата;
 • Серумите за лице въпреки, че изглеждат гъсти не омазняват кожата и не оставят следи;
 • Те има явни способности да забавят стареенето на кожата и затова е препоръчително да се използват ежедневно, обикновено преди сън;
 • Серумите биват различни видове в зависимост от активните натурални съставки, от които са създадени.

За кого е подходящ серума за лице

Разбираемо е след една определена възраст кожата да започне да губи своята еластичност и блясък. Процесите на стареене колкото и да не ви се вярва стартират още при 20 годишните. И ето, че това се оказва един идеален период, през който да започнете да подхранвате своята кожа за ад направите една своеобразна бариера и създадете щит и процесите на стареене, които безспорно биха оставили своите следи върху кожата на лицето ви.

Точно тук идва ролята на серума, който:

 • Подобрява еластичността;
 • Хидратира в дълбочина;
 • Спира остаряването;
 • Спомага на кожата да преживее антиоксидантния стрес, причинен от различни вредители, на които е подложена ежедневно – прах, ултравиолетови лъчи, вятър, студ, цигарен дим.

Серума за лице от колекцията на BenePura.BG е онова решение, с което ще окажете допълнителна грижа и ще се погрижите за това да имате млада стегната и сияйна кожа. Обикновено процесите на възстановяване с крем са доста по-дълги, но при прилагане на серум с висока концентрация на активни съставки имате на разположение ултра хидратираща формула, с която да подобрите текстурата и за дадете дозата жизненост и сила на своята кожа.

Защо натурален серум за лице

BenePura.BG разполага с богата колекция от натурални продукти за грижа за кожата в борбата ѝ с процесите на стареене. С натурален възстановяващ и регенериращ билков серум с Невен, Алое вера и Жълт кантарион както и подхранващ серум за лице с Мастикс, Ретинол, Витамин C и Витамин Е си осигурявате най-добра хидратация и грижа за несъвършенствата.

Натуралния състав в случая е огромния принос, с който успявате да се погрижите по най-добрия начин за подмладяването на кожата на лицето. За да сте сигурни в резултатите, които очаквате винаги се съобразявайте с нуждите на вашата кожа както и времето, през което нанасяте серума. Има значение дали:

 • Ще използвате серум за мазна кожа;
 • Ще прилагате серума през зимата или лятото;
 • Каква е целта на използването на серум – възстановяваща, регенерираща или хидратираща;
 • Какъв е натуралния състав на серума от BenePura.BG , който би бил оптимално правилен за типа на кожата и т.нат.