Да изберем качествен градински чадър! Как?

чадър

Чадърите днес се използват почти през цялата година. Това са невероятно функционални изобретения, които ни предпазват от слънце, дъжд, сняг, даже вятър. В зависимост от това дали ще ползваме за лични нужди докато отиваме на работа в есенен дъждовен ден или пък сме решили да изпием кафе на терасата и искаме да си осигурим добра сянка, чадърите биват два основни вида – мобилни и градински. Мобилните са онези, които носим със себе си навсякъде. Те са малки  и лесно преносими, винаги под ръка да ги използваме ако времето ни изненада. Градинските чадъри обаче са тип стационарни решения, които се застопоряват на стойка и осигуряват ефективна слънцезащита, докато сме седнали под тях.Градински висящ чадър

Многообразието от чадъри за градина, което се предлага на пазара определено е впечатляващо. Избирането на градински чадър може да се окаже трудно решение, но ако следвате трите отправни точки, които сега ще ви изброим то със сигурност няма да отделите кой знае колко време за покупката на слънцезащита за двора, градината, верандата, терасата или пък за плажа.

  1. Градински чадъри се предлагат в многообразни размери. Тук се има предвид диаметъра на сенника. Колкото по-голяма площ желаете да засенчите то толкова по-голям сенник ще ви е нужен. Освен това друг акцент в случая е и стабилността на основата, върху която е поставена текстилната част. За да не събори силния вятър чадъра ви винаги залагайте на такива модели с метални основи и възможност за добро застопоряване към пода.
  2. Материята на сенника задължително следва да има UV защита. Обикновено градинските чадъри в основния си замисъл са предназначени за осигуряване на сянка, което от своя страна предполага, че основното време, през което ще се ползват е именно лятото. Когато материята съдържа отблъскващи вредните лъчения субстанции не само ще си осигурите добра сянка, но и ще защитите кожата си от изгаряния.
  3. Устойчив на атмосферни влияния. Добрия чадър може да се ползва години наред, особено ако е изработен от висококачествени материали. Затова избирайте такива решения, които са здрави, стабилни и с максимално плътна и с UV защита материя на сенника.