Практични съвети за избор на камери за видеонаблюдение

камери

Да се изгради и заработи качествена система за видеонаблюдение в търговски обект или офис не е каприз, а ефективно средство за защита от недобросъвестно отношение на служители както и кражби от недоброжелатели. Така, че ако и на вас през последните дни ви се върти идеята да инсталирате камери за наблюдение то със сигурност днешната ни публикация ще бъде доста полезна и насочваща към конкретен вариант. Често в търсенето на добро качество и достъпна оферта се насочваме към фирми, които не само предлагат оборудване, но и се ангажират с монтаж. Това е добре от гледна точка на професионално инсталиране на системата, но има и редица други въпроси, на които предварително да си отговорите, преди да стигнете до търсене на доставчик и изпълнител.

Съобразете се със спецификата на помещенията и ключовите места за монтаж на камери

Идеята на монтирането на камери за видеонаблюдение е да осигурят максимален обхват на видимост във всяко едно от помещенията в офиса или зоните на търговския обект. Затова е добре да помислите за това от колко камери се нуждаете и къде трябва да бъдат монтирани те. Лекомислено е да се приема като ангажимент на фирмата, която монтира камерите, тъй като всъщност вие самите като стопанин знаете кои са основните уязвими места, които имат нужда от постоянен контрол. Такива например могат да бъдат главен вход, коридор, каси, работни места използващи конфеденциални документи и пари, както и други.

Избор на технологии за видеонаблюдение

Съвременните методи наистина са последен технологичен писък. Идеята на производителите е да предоставят на своите клиенти максимално ефективни устройства, които да гарантират по-добър образ, денонощно видеонаблюдение, възможност за дългосрочно съхранение на записите и т.нат. Затова, когато избирате устройствата обърнете внимание на следните параметри:

  • Да разполагат с висококачествена широкообхватна матрица минимум 1/2.7″;
  • Процесора на камерата за видеонаблюдение да бъде с висока изчислителна мощност;
  • Висока резолюция на образа;
  • Възможност за ZOOM;
  • Поддържани безжични мрежи;
  • Слот за Micro SD карта памет.

Колко да инвестирате в система с камери за видеонаблюдение

Не разглеждайте инсталирането на системи за наблюдение като разход. Това е инвестиция, която гарантира сигурността на вашия бизнес. Приоритетно в случая е наистина да изхарчите парите си добре т.е да се вземат предвид опциите, които дават най-новите безжична IP камери от последно поколение. А реалната стойност на системата за видеонаблюдение се сформира на база обща площ, върху която ще бъде разположена, брой камери, функции.

Видове камери за видеонаблюдение Цени
Единична камера без оборудване От 30 до 79 лв.
Комплект от 4 камери с оборудване От 200 до 399 лв.
Комплект от 6 камери с оборудване От 280 до 688 лв.

Цените са примерни и се определят от вида и функциите на камерите и оборудването.