Предимства и недостатъци на инвенторните заваръчни апарати

заваръчна техтика

От доста инвенторните технологии за заваряване на метални детайли навлязоха в много строително – ремонтни, авто-техничарски и други дейности. Това, което се наблюдава е, че освен всичките им предимства те са станали и доста достъпни. Безспорен факт е, че освен положителните страни има и такива, които са отрицателни и именно в тази статия ще се опитаме да дадем насоки на кой от многообразието кандидати на пазара да подберете добрия  инверторен заваръчен апарат. Основно от това, от което ай-вече се интересуват купувачите на такъв вид техника са неговите характеристики, начин на експлоатация  добра цена.

Заваръчните апарати са често наричани електрожени. Но когато говорим за електрожен е добре да знаете, че това са заваръчни трансформатори и те предшественик на инвенторните апарати и почти днес нито един домашен майстор не ги използва. Причините за това са ясни – тежки, трудно преносими и прекалено висока консумация на електроенергия. Затова днес се предлагат новите братя на електрожените, а именно инвенторните заваръчни апарати. Ако трябва да се направи анализ на предимствата на съвременните модели то определено тук размерите и теглото са наистина основни. Освен заваряване с прав при инвенторните има възможност да се извършва заваряване и с променлив ток, което дава не малко възможности на майсторите. Съвременна и модерна техника е заваръчната машина, чиито функционалности не са за подценяване, когато трябва да изброим нейните положителни качество.

  • Лесни за принасяни, поради малките габаритни размери;инвенторен електрожен
  • Работа с прав и променлив ток;
  • Нисък разход на енергия;
  • Достъпна цена в зависимост от модела;
  • Заваряване на метални детайли с различна плътност и вид;
  • Възможност за плавно регулиране на подавания към апарата ток;
  • Регулиране на ампеража в големи граници;
  • Предлага много методи на заваряване.

Логично  е след като изписваме толкова хвалби за този инвенторен заваръчен апарат да насочим акцента и към неговите негативи. Като всяка една техника е важно да се спазват и инструкциите за безопасна употреба.обезопасяването със специално облекло наистина е определящо и ако сте направили инвестиция и сте купили инвенторен електрожен се погрижете и за екипировката- всъщност трябва да дадете още малко пари. Не е препоръчително да използвате апарата в запрашени помещения, тъй като папаха може да предизвика повреда. Освен, че не обича праха този модел електрожени не си падат и по ниските температури, така че при работа с тях трябва а им осигурите такава, която е над нулата. Друг важен момент е да не държите уреда във влажни помещения, което също е предпоставка за ремонт. А стигне ли се до ремонт бъдете сигурни, че няма да е евтин. Затова негативите на този апарат са в това, че трябва да се погрижите по-специално за неговото съхранение и условия на работа.