Хостингът: работещ SEO инструмент и ефективност за вашия уеб сайт

Живеем във времето, когато много голяма част от бизнесите и услугите могат да бъдат открити и в онлайн пространството. Това дава потребителя удобства и повече свободно време, което е причина за разрастването на интернет търговията и присъствието на водещи марки на първите позиции във виртуалния свят.

Модерната дигитализация се свързва още и с понятия като хостинг, домейн, SEO и други ефективни инструменти, с които можем да популяризираме своята дейност, да спечелим още повече, както и да станем известни за целевата си аудитория. Защо избрах jump.bg хостинг? Нека открием отговора в следващите редове!

Какво зависи от хостинга

За да разберете каква е всъщност неговата роля, се опитайте да си припомните колко неприятно може да бъде чакането за вас като потребители, когато например искате да посетите някой сайт, но той зарежда изключително бавно… Навярно ще направите 2-3 опита (даже са много), а след това ще потърсите друга платформа, където скоростта за зареждане е в пъти по бърза!

Това е една от основните функции на съвременния hosting – да осигурява добра скорост за уеб сайта, както и какви ще бъдат позициите ни в машините за търсене (търсачките). По този начин ще бъдем възприемани още по-добре от потенциалните посетители, което на свой ред е предпоставка за повече приходи и реализирани цели.

Как да изберем правилния за нас – параметри и брой посетители

Преди да се размечтаем за това колко успешни сме станали и как сме номер едно в конкретната ниша, е нужно да направим правилен избор на хостинг. Специалистите от jump.bg съветват потребителите да обърнат внимание на реалните нужди на сайта и да се водят изцяло от тях. Трябва да знаете, е в този случай универсално решение няма – ако за една платформа е подходящ един хостинг план, за друга ще бъде друг. Ако например имате 10 000 000 посещения на ден, виртуалният сървър със сигурност няма да ви върши работа. Споделеният hosting би бил удачен за уеб сайтове, които генерират значително по-малка посещаемост, докато при тези с по-голям трафик е препоръчително да се заложи на собствен сървър.

Друга много важна подробност при избора на подходящ hosting план са параметрите. За да получите една наистина добра услуга, трябва да е фокусирате и върху понятия като процесорно време (по-малко от 60 минути не е препоръчително), бързината на зареждане на вашия сайт (SRT – server response time) и дисково пространство – то трябва да е достатъчно, за да побере сайтът, но и да позволява да оставим допълнително в аванс.

От jump.bg съветват всички потребители да направят избор най-вече според броя на потребителите. А именно:

  • Споделен хостинг – подходящ е при трафик от 0 до 2000 посетители;
  • VPS хибриден – използва се при посещаемост от 2000 до 10 000 души на ден;
  • VPS – подходящо решение е при цифри от 10 000 до 100 000;
  • Extend VPS – до 500 000 дневни посещения;
  • Собствен сървър – добър избор е, когато 500 000 и повече посетители.

Когато избирате хостинг, бъдете внимателни с твърде евтините услуги, които претендират за неограничени възможности, в случая – скорост. Рискът от това сайтът ви да започне да зарежда твърде бавно е съществен, затова се изберете фирма като jump.bg, която може да ви предложи качествени решения с гарантирано висока производителност.

Важно ли е фирмата-доставчик да бъде надеждна

Както и при всеки един друг вид услуги, така и при хостинга е от ключово значение да работим с фирма, която има добра репутация в бранша. Jump.bg е компания, която предлага на своите клиенти съвременни решения на достъпни цени, както и разнообразие от опции, които да адаптирате към нуждите на своя бизнес. Фирмата е стартирала своята дейност през 2011 година, а към днешна дата претендира да бъде сред най-добрите на пазара.