Фотьойла – мултифункционална мека мебел за всеки дом

фотьойл кресло

Една от практичните мебели, която впечатлява със своята функционалност е фотьойла. Тук определящ елемент е избора на такъв, който не само да подобри интериора, но и да предостави необходимото удобство, комфорт и практичност. Наричат фотьойлите мултифункционално обзавеждане, тъй като съобразно тяхното приложение те могат да бъдат не само перфектни за сядане, но и за спане. Точно така, един фотьойл може да се ползва и за сън. Оказва се, че много домакинства предпочитат такъв вид обзавеждане поради факта, че наистина си осигуряват допълнително местенце за гости, които окъсняват и остават с преспиване. Всъщност меката мебел може да бъде и ежедневно експлоатирана по отношение на тази си функция, особено ако детската стая е твърде малка, а в нея трябва а осигурите място за спане на двете си деца.

А лидерските позиции на фотьойлите в домовете ни е мястото им в хола. Когато имате диван,който се оказва недостатъчен за да побере членовете на вашето семейство ето, че с подходящия модел фотьойл можете да постигнете удивителна организация и безупречен стил по оформянето на интериора. Моделите такъв вид мека мебел се предлагат в интересни варианти. Съобразно собствения ви стил, както и свободна площ в онлайн магазин Орхидея можете да намерите онези фотьойли, с които напълно да удовлетворите потребностите си.

Знаете ли, че освен като мултифункционална мека мебел за дома фотьойлите са също предпочитани за обзавеждане на хотелски стаи, апартаменти за отдаване под наем или къщи за гости, в които винаги е добре да има допълнително легло. А разтегателните варианти са супер ефективни в подобни случаи.

По отношение на видовете механизми за трансформиране на фотьойлите те са идентични с тези на диваните. Както и при останалите видове мека мебел и тук се търси бързина за трансформация и създаване а максимално удобство при експлоатация, независимо дали е ежедневна или периодична. Друг съществен акцент при избора на фотьойл е неговата тапицерия. Съвета на мебелистите от Орхидея е да се съсредоточите върху максимално издръжливи дамаски, особено ако ежедневно фотьойла е бъде ползван за спане. Несъмнено еластичността на материалите, тяхната ортопедичност и ергономичност имат сериозно отношение върху това да осигурят на клиентите покриване на всички техни критерии.

Орхидея предоставя на своите клиенти освен базови модели фотьойли и такива по индивидуална поръчка. Така, че ако имат нужда от по-широк модел фотьойл, но канапето е твърде голямо за наличното свободно пространство то може да се изработи продукт, който напълно да пасне на потребностите ви. Предпочитанията по отношение на механизми и други детайли също могат да бъдат изработени и съобразени с вашите лични критерии.