Защо да посетим Гърция с организирана екскурзия?

гърция

Много са хората, които предпочитат да прекарат своята лятна ваканция в някоя по-близка страна. Препоръчваме ви да направите екскурзия до Гърция с автобус. Много са добрите туристически агенции, които ще организират за вас едно приятно пътуване и ще се погрижат за най-малкия детайл по време на престоя ви. Гърция е любима дестинация на много хора заради хубавия климат, уютните хотелчета, добре поддържаните чисти плажове и множеството исторически забележителности. Хубаво е, че там сезонът е по-дълъг и може да отидете на екскурзия с автобус дори в началото на пролетта без притеснения, че ще бъде още студено.

Какви са причините да изберем лятна екскурзия в Гърция?

Ако искате да посетите тази популярна туристическа дестинация вероятна вече сте запознати с многото положителни страни на мястото. Днес от Travelessence.eu ще насочат вниманието ви към още няколко причини да изберете екскурзия до Гърция с автобус:

остров Лефкада
  • красивите и чисти плажове – това е перфектната дестинация за море и плаж. Бреговата ивица на страната е огромна, като всеки ще намери място което да му допадне. Има достатъчно плажове с пясък и други със ситни камъчета;
  • богата история и много забележителности – в страната се намират някои от най-известните исторически обекти, които заслужават вашето внимание. Ще останете силно впечатлени от богатата култура и изкуство, които са характерни за древна Гърция;
  • прекрасна природа – има скалисти планини, тюркоазено сини води на морето, вечнозелени растителни видове, маслинови горички и много други прекрасни природни пейзажи.

Местните хора са много дружелюбни и ще ви посрещнат винаги топло и с усмивка. Често в страната се организират различни фестивали и събития, по време на които ще се докоснете до традициите и хубавата музика.

Как е най-удобно да организираме екскурзия до Гърция?

Вече не се налага сами да търсите транспорт, автобус или самолет и да резервирате хотел за вашата почивка, защо има достатъчно добри туристически агенции. Ако изберете екскурзия до Гърция с автобус, ще сте сигурни че целият престой ще бъде добре планиран без да мислите за никакви детайли или допълнителни мероприятия. Професионалистите от туристическите агенции ще ви препоръчат оферта за екскурзия до Гърция с автобус, която отговаря на вашите критерии.

Важно е да споделите с колко свободно време разполагате за вашата ваканция и дали сте склонни да пътувате по-надалеч. Друг критерии за подбор на дестинация си остава цената. Определете бюджета си и винаги предвиждайте допълнително средства за разходи от личен характер.

Кои са най-харесваните курорти в страната?

Ако планирате да прекарате лятната си ваканция в Гърция, ще ви препоръчаме няколко от най-известните и харесвани от туристите курорти. След като научите малко повече за тях със сигурност ще ги включите в плановете си за пътуването:

  • Александруполис – много често българите предпочитат да прекарат своята ваканция в Александруполис, защото той е много близо до нашата граница. Няма да се налага да пътувате дълго с автобус, за да стигнете курорта и да се насладите на прекрасните пясъчни плажове. Тук имате шанс да опитате разнообразна прясна храна най-вече морски дарове и риба. Има много хубави заведения и барове, нощният живот е на добро ниво, а цените в заведенията са достъпни. Спокойно може да организирате екскурзия с автобус именно до Александруполис;
  • Остров Тасос – един от най-посещаваните и красиви острови в Егейско море. Той е желана дестинация заради кристално чистите си води и прекрасните добре поддържани плажове. Островът е красив и има богата растителност като маслинови горички, борове и друга зеленина. В най-големия град на острова може да се разгледа интересен археологически музей. На хълма ще откриете античния театър, акрополът и храма на Атина;
  • Лефкада – известен като четвъртия по големина остров в Йонийско море. Лефкада е известна със своя планински терен и вечнозелена растителност. Островът е културен център на региона, затова ще имате възможно да посетите много от забележителностите тук.

Туроператорите ще ви предложат още много разнообразни оферти за екскурзии с автобус, от които може да се възползвате още този сезон.