Единични Легла – кое как и къде, най – вече!

Когато избираме легло взимаме предвид на първо място това за какво помещение е предназначено. Дали за хотелска стая, спалнята у дома или за детската стая, а може би допълнително легло в стаята за гости. Затова те могат да са двойни, ъглови, двуетажни, единични и други. В тази статия ще разгледаме какви са възможностите при единичните легла. То е най-важният и основен атрибут в едно спално помещение. Дали сме отпочинали и как ще се събудим сутринта е от основно значение дали сме направили точният избор.  В случая е важно то да е не само красиво изглеждащо, а много удобно.  Неговата основна роля е релаксираща, да кара тялото ни да се чувства спокойно и удобно. Здравината и ергономичността при леглата си имат и срок на експлоатация. След 10 година от периода от който го използвате се оказва, че то е изгубило част от качествата си. На това мнение са и специалистите в тази област. Те съветват също ,когато избирате да се водите от някои основни фактора – размер, материал от който са изработени, механизми, подматрачна рамка, матрак.

Принципно единични легла са предпочитани за детски стаи, хотелско обзавеждане или пък за спалня. Преценете какъв стил харесвате и дали той ще се впише в помещението, където ще го слагате. Размерът на този тип легла може да бъде стандартен или по поръчка. Стандартните са като варианти 90/190, 120 /200 и др. Тези, които са по-поръчка и индивидуален размер със сигурност ще бъдат и на по-висока цена. Но когато избирате мебел, от която зависи как ще се събуждате сутрин – с болки в кръста и крайниците или пък не, цената в случая вероятно ще бъде на едно от последните места на нещата, с които ще се съобразявате.

Единичното легло за детската стая Ви съветваме да бъде по-широко. Имайте предвид това, че децата растат, така няма да се налага да го сменяте след 2-3 години. За по-голямо удобство такова  е за предпочитане. Детето ще бъде спокойно и няма да притеснява, че може да изпадне при обръщане от гръб по корем например. Размерът има значение, същото важи и за подматрачната рамка и матрака. Те са основните компоненти, от които зависи здравият ни сън. Задължително се посъветвайте с консултант, който да даде насоки и да ви помогне в избора. Не винаги красивото е качествено и удобно. Затова по-добре отделете повече пари от семейния бюджет, но направете съня на детето спокоен. Ако детската стая е малка препоръчваме да изберете единично такова с повдигащ механизъм. Това е изключително подходящо за съхранение на много вещи. Пространството можете да разделите на сектори и така детето бързо ще се ориентира в намирането на съхраняваните там неща.  Друг начин да оползотворите това пространство е с чекмеджета. С тях децата още по лесно и бързо ще манипулират.

Всичко това, което описахме за детските единични легла важи на 100 % и за тези за хотели, спални, гостни и т.н. За да бъдат използвани дълго от семейството леглата трябва да са изработени от качествени материали. Да са устойчиви на натоварване, стабилни в конструктивната си част и със здрави механизми. Осигурете спокойствие и ралакс на тялото си.