Диван с разтегателен механизъм – удобство и естетика в едно

Предимствата на меката мебел са не малко, но едно от тях е предпоставка за това много потребители да избират такава като алтернатива и заместител на друг вид основно обзавеждане. В стремежа си да Ви представим нова и полезна информация в публикацията днес ще обърнем поглед към моделите разтегателни дивани и това какви могат като вид и размер да бъдат те. В сайта на ЛениСтил има доста голямо разнообразие от такива.  Разгледайте ги тук http://mebelilenistyle.com/мека-мебел/разтегателни-дивани . Това което прави впечатление, че разтегателни са почти всички модели. Това обаче не е просто един от начините производителя да надуе цената на една мека мебел. Желанията на клиентите е това, което е предпоставка да има толкова голямо разнообразие от мебели, които имат възможност за трансформация.

От единични фотьойли, дивани двойка, и дори стигаме до огромни ъглови модели, които също имат възможност да бъдат преобразувани в легло. С диван, на който можете да спите получавате два вида мебел в едно. Ето предимство, което би спестило място и средства за отделни такива. Но защо и какви са основните мотиви поради които си купуваме разтегателен диван? Както вече споменахме факта, че ще спестим пари никак не е за подценяване. Ако обичате да каните гости с преспиване ще се наложи да потърсите вариант където да ги настаните. Разтегателните и надуваемите легла са някакъв вариант, но това на практика означава гостите Ви да се събудят схванати от неудобното легло, на което са спали. Независимо от механизма на дивана Ви е повече от сигурно, че това ще бъде по-практичното място за спане. Разбира се, че удобната спалня няма как да бъде заменена и най-скъпия диван с разтегателен механизъм, но пък това е най-близката като усещане за комфорт алтернатива.

В зависимост от това с какви характеристики като размери и модел е меката мебел производителите на мебели правилно преценят какъв механизъм може да бъде използван. Така клиентите могат да предпочетат най- практичния за тях. С времето някои не толкова функционални варианти за трансформиране като механизми отпаднаха като употреба и реално на пазара останаха тези, които действително клиентите са подбрали. Разбира се на първо място това са лесните за използване. Колкото по-бързо и бе излишна физическа сила един диван се преобразува в креват то толкова по-добре. Ако ще се борите петнадесет или двадесет минути с дивана и да му се молите като на одушевен предмет да се трансформира за да легнете и да се наспите то това наистина е нежелателно. Затова съветваме своите читатели преди да закупят даден модел диван до проверят как се работи с разтегателния механизъм.