Амониев сулфат – за ползите от третиране на почвата с азонти торове Част 1

наторяване

Амониевия сулфат е сол на сярната киселина. По своята структура това е химично вещество, което се състои от амоняк и сярна киселина. Продукта е изключително популярен в селското стопанство, тъй като се използва като основно средство за наторяване на почвите и подобряване на плодородните качества в зависимост от типа на отглежданите култури.

Амониев сулфат – в помощ на земеделието

Всеки фермер е наясно, ме ако не използва торове и препарати за растителна защита рискува реколтата да е слаба, а вложените пари и труд да са нерентабилни. Употребата на амониев сулфат е сравнително евтино решение, тъй като това е минерален тор, съдържащ 21 % азот. В полета с азотен дефицит е повече от задължително да се приложи торене с амониев сулфат, тъй като по този начин се подобрява вегетацията на културите. Разбира се, самата структура на веществото изисква преди то да бъде използвано на полето да се направи анализ на почвата. Едва след оценка се прилага и то в определена норма. Доказано е, че амониевия сулфат е сред най-рентабилните и изгодни като цена торове, което го прави и толкова широко използван в земеделския сектор. Амониев сулфат

Ако имате 500 квадрата двор то едва ли ще търсите амониев сулфат цена на едро, но ако обработвате площи с големи размери и сте арендатор то цената разбира се, е от значение. В случая няма нужда да купувате в 25 или 50 килограмови чували амониев нитрат от специализираните магазини за торове и препарати, а директно можете да се свържете с търговец на химични продукти, който да предложи най-добра оферта за тон.

Предимства на употребата на амониев сулфат в земеделието

Тази сол се предлага в гранулирана форма, когато е лесна за транспортиране в чували. Третирането на почвата с амониев сулфат има безспорни ползи и те несе дължат само на нисата цена и възможност най-евтино да обогатите почвата, а също така:

  • Добавяне на оптимални количества сяра, нужни на растенията за тяхното ефективно развитие;
  • Намалява остатъчния азот;
  • Лесен за приложение;
  • Изгоден като цена тор.

Професионалния опит на агрономи и земеделски стопани е от значение за правилното дозиране на натриевия сулфат на полето. Важно е да се вземат предвид някои от показателите, за които вече споменахме в орните редове и да се направи биохимичен анализ на почвата преди да започнете с торенето. Безспорно един от факторите, които прави натриевия сулфат толкова широко разпространен в сектора е добрата му цена за количества на едро. Така, че намерете си доставчик, който да предостави изгодна оферта и навременни доставки за да сте спокойни и за качеството на очакваните добиви.